Gentofte Kommune sagsøger regeringen
Det er bilkøer som denne på vejene i København, som en betalingsring skal sætte en stopper for. Foto: www.colourbox.com
Gentofte Kommune sagsøger regeringen fordi der ikke er foretaget en såkaldt VVM-redegørelse i forbindelse med betalingsringen.

Et flertal i Gentofte Kommunes byråd har besluttet at lægge sag an mod regeringen. Det bekræfter Gentofte Kommune overfor Newspaq.

Byrådet beskylder regeringen for at bryde loven ved ikke at udføre en såkaldt VVM-redegørelse for betalingsringen. Redegørelsen skal undersøge, hvordan betalingsringen vil påvirke miljø og lokalområder.

Beslutningen traf byrådet i går aftes, og borgmester for Gentofte, Hans Toft (K), mener det er det helt rigtige.

"En VVM er nødvendigt, når der er tale om et projekt, der berører flere hundredetusinder af menneskers dagligdag," siger han til Newspaq og fortsætter:

"Jeg forventer, at domstolene gør det klart, at regeringen har pligt til at gennemføre en VVM-redegørelse, på samme måde som det gælder andre virksomheder i vores samfund, der ønsker at gennemføre store projekter siger han, og afviser at Vejdirektoratets beslutning om at gennemføre 'en omfattende miljøundersøgelse', er nok.

"redegørelsen skal være i overensstemmelse med VVM-lovgivningen og VVM-deirektivet i EU," siger han.

VVM står for 'vurdering af virkning på miljøet' og skal i følge lovgivningen udføres forud for større anlægsprojekter blandt andet inden for infrastruktur.