Gård mistænkt for at starte tarmsmitte

Tyske myndigheder med stor sandsynlighed fundet den gård, der er ansvarlige for at smitte 2.200 europæere med tarmbakterier og dræbe 22.
Det mistænkte landbrug (billedet) er lukket helt ned, og myndighederne er i færd med at undersøge 18 forskellige spireblandinger fra gården.
Det mistænkte landbrug (billedet) er lukket helt ned, og myndighederne er i færd med at undersøge 18 forskellige spireblandinger fra gården. Foto: Axel Heimken / POLFOTO

En gård i Uelzen syd for Hamborg ser ud til at være arnestedet for en af de værste bakterie-epedemier, Europa har set i mange år.

Det fortæller tyske sundhedsmyndigheder ifølge BBC.

Gården ligger i epicentret for smitten af den sjældne afart af ecoli-bakterien, VTEC, der de seneste uger har krævet 22 ofre i Tyskland og Sverige. Mere en 2.000 er blevet smittet og flere hundrede har efterfølgende fået nyresvigt.

I går kunne tyske sundhedsmyndigheder på et pressemøde fortælle, at det sandsynligvis er bønnespirer, der har båret det farlige bakterie.

Bønnespirer, der stammer fra en specifik gård i Niedersachsen i Tyskland.

"Der går et meget tydeligt spor til gården som kilde til smitten," sagde landbrugsminister for Niedersachsen, Gert Lindemann, på et pressemøde i Hannover søndag.

Gården ligger omkring 60 km fra Hamburg og har leveret forskellige sorter bønnespirer til mange restauranter i byen.

Langt størstedelen af de mange tusinde smittede er blevet smittet i Hamburg.

Den omtalte gård er blevet lukket, og sundhedsmyndighederne advarer tyskere om at holde sig fra bønnespirer.

Kilde: BBC

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.