Forlig om Vejlegården synes på vej
Der er formentlig sikring af højere mindstløn på vej til tjenerne på Vejlegården. Nicolai Brix
Vejlegårdens ansatte kan formentlig se frem til en mere almindelig hverdag uden røde faner og massiv presseomtale.

Når Vejlegårdens ejer, Amin Skov, og 3F's forbundsmand, Poul Erik Skov Christesen, i morgen mødes på et hemmeligt sted, så er det formentlig begyndelsen på enden af den langstrakte konflikt.

Helt nye imødekommende toner lyder nemlig fra de to parter.

"Jeg er naturligvis indstillet på, at vi skal indgå i en dialog. Vi skal komme hinanden i møde," siger Amin Skov til Avisen.dk.

3F-formanden ser ligeledes lyst på mulighederne for en løsning på den ophedede konflikt.

"Inden det her udvikler sig helt vildt, så har jeg en forpligtigelse til at forsøge at finde en løsning. Jeg håber og tror, vi kan finde en løsning, så vi kan få roen til at indfinde sig," siger han, og erklærer sig klar til at indgå kompromiser.

Løsningen handler om løn og arbejdstid

Hverken Amin Skov eller 3F-toppen ønsker at komme nærmere ind på, hvad et kompromis kan indeholde.

"Lad os nu lige mødes først," lyder det fra begge sider af forhandlingsbordet.

Avisen.dk erfarer dog, at parterne formentlig vil fokusere på løn og arbejdstid, når de mødes i morgen.

Professor fra Aalborg Universitet Flemming Ibsen forventer, at 3F vil acceptere store dele af den overenskomst, som Vejlegården har indgået med Kristelig Fagforening (Krifa).

"Og så vil 3F formentlig sætte kræfterne ind på at sikre en bedre mindsteløn til de faglærte kokke og tjenere. Og samtidig sikre, at arbejdsugen bliver på de 37 timer," lyder det fra professoren.

Tidligere på ugen erkendte Krifa, at man har begået en fejl ved ikke at have sikre de faglærte en højere timeløn end ufaglærte.

Forskere tror ligeledes på løsning

Arbejdsmarkedsforskere peger på, at 3F er yderst opsatte på at finde en løsning på konflikten om Vejlegården, fordi sagen har udviklet sig i en helt uventet negativt retning. Ikke bare for 3F, men for hele fagbevægelsen.

"3F har fået en skurkerolle i den her sag. Man var simpelthen for langsomme og så eksploderede den i pressen," konstaterer Henning Jørgensen fra Aalborg Universitet.

Han bliver bakket op af Flemming Ibsen.

"3F vil gerne ud af det her, men det samme vil Vejlegårdens ejer, Amin Skov. For selv om han får meget sympati lige nu, så er en blokade altså generende," siger han.

3F og Amin Skov glæder sig til at mødes

Såvel 3F som Amin Skov giver udtryk for, at de ser frem til at møde modparten ansigt til ansigt.

"Så kan vi for første gang tale direkte til hinanden. Det tror jeg, er virkelig godt for begge parter," lyder det fra Vejlegårdens ejer, der glæder sig til at kunne forhandle direkte med 3F-formanden i stedet for at skulle igennem en masse mellemled.

Poul Erik Skov Christensen "glæder sig til at sidde over for manden."

"Der er så mange politiske over- og undertoner i den her sag," konstaterer han.

Hvorvidt parterne vitterlig når hinanden, står først i løbet af weekenden.

"Vi er meget klogere om 24 timer," slutter Amin Skov.