Flere skænderier med kollegaen
30 procent af de adspurgte ledere i den private sektor mener, at der er flere uoverensstemmelser på jobbet, mens kun cirka halvt så mange - 17 procent - anser konfliktniveauet for at være aftagende. Foto: colourbox
Stigende pres på arbejdspladserne giver flere konflikter mellem medarbejdere, ledere og afdelinger.

I mange danske virksomheder spidser konfliktniveauet tilsyneladende til.

Ifølge en endnu ikke offentliggjort analyse af trivslen på danske arbejdspladser er antallet af interne konflikter steget de seneste par år, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

30 procent af de adspurgte ledere i den private sektor mener, at der er flere uoverensstemmelser på jobbet, mens kun cirka halvt så mange - 17 procent - anser konfliktniveauet for at være aftagende.

Det er interesseorganisationen Lederne, som står bag undersøgelsen, hvor 1873 ansatte med lederansvar er blevet spurgt om deres erfaringer.

Analysen peger på, at det især er ledere på de nederste niveauer, som oplever flere konflikter, og gnidningerne opstår mellem både medarbejdere, ledere og afdelinger.

Listen over årsager til konflikter toppes af uklarhed om de ansattes ansvar, roller og mål.

- Stigningen kan forklares ved, at der i særlig grad opstår uklarhed, når virksomheden gennemgår mange forandringer, og når fremtidsudsigterne er usikre, siger Lars Andersen, arbejdsmiljøchef i Lederne, til Jyllands-Posten.

I fagforbundet 3F oplever man også, at deres medlemmer bliver blandet ind i et voksende antal konflikter på jobbet.

- Den tendens kender vi. På arbejdspladserne sker der et stigende pres, først på lederne, og det går nedad i systemet og fører til konflikter, siger Henrik Hansen, arbejdsmiljøkonsulent i 3F, til Jyllands-Posten.

Af de mere end 1800 adspurgte ledere i den nye undersøgelse er 84 procent ansat i det private erhvervsliv.