FCK-træner efter sejr: Det er et drømmescenarie

FC København-træner Ståle Solbakken kalder sejren mod Helsingør for et drømmescenarie efter to hurtige mål.

FC København fortsatte søndag den seneste tids fine takter, da de på udebane besejrede FC Helsingør med 4-0 i Alka Superligaen.

Sejren blev grundlagt efter to hurtige scoringer i kampens indledning, og det var ifølge træner Ståle Solbakken det bedste, der kunne ske midt i et presset kampprogram for FCK.

- Det var fint at få denne kamp så tidligt efter den seneste. Nu har vi spillet tre kampe på otte dage, og vi har en pokalkamp i midtugen, så det var egentlig et ønskescenarie for os, fortæller Solbakken.

- Hvis man ikke kommer foran her, og så løber lidt tør for kræfter, så havde de fået hele stadion bag sig, og så havde de haft det mentale overskud. Derfor var det bedste, der kunne ske for os, at vi fik to hurtige mål.

Flere af gæsternes scoringer kom efter store fejl i Helsingørs defensiv, og Solbakken erkender da også, at oprykkerholdet har utrolige svære forudsætninger for overlevelse i landets bedste fodboldrække.

- Helsingør har de sværeste betingelser i Alka Superligaen. Der er ingen tvivl om, at Christian Lønstrup har den sværeste opgave, og så må vi håbe, at de kan lave nogle point i de kommende kampe, men det bliver svært.

Solbakken glæder sig samtidig over, at FCK er kommet ind i en god stime på spille- og pointmæssigt.

- Vi scorer fire mål og får tre point. Vi kan bruge kampen til alt i en fase, hvor vi mangler point i Superligaen.

- Hvis man tager et kig på fire af de seneste fem kampe, har fire af dem være gode undtagen svipseren mod FC Nordsjælland.

Den næste opgave for FC København er en pokalkamp i Skive, og her ventes Ståle Solbakken at spare flere af sine største profiler.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.