Faglig sag koster Brøndby millionbeløb
Av, av, Brøndby kan risikere at skulle efterbetale over 24 millioner kroner til tidligere spillere. Foto: Scanpix, Keld Navntoft
Fodboldens Voldgiftsret har nu givet Spillerforeningen medhold i, at Brøndby IF skylder millioner af kroner til flere spillere.

Superligaklubben Brøndby IF kan nu gøres ansvarlig for et større millionbeløb, som klubben skylder op til 56 tidligere spillere.

Fodboldens Voldgiftret har nu afgjort sagen om de tre tidligere spillere Thomas Rasmussen, Peter Madsen og Martin Ericsson.

De tre spillere skal have cirka fire millioner kroner efterbetalt i pension og feriepenge, som klubben ikke har udbetalt.

Det er Spillerforeningen, der har anlagt sagen mod Brøndby og en række andre professionelle danske fodboldklubber.

I alt kan sagen ende som en million-bombe under Brøndby, der kan ende med at blive tvunget til at betale manglende feriepenge og pension til 56 andre spillere. Det kan inklusive renter og sagsomkostninger komme til at koste klubben over 24 millioner kroner.

- Vi tager voldgiftens afgørelse af de tre sager til efterretning. Det var langt fra, hvad vi havde håbet på, og vi er naturligvis skuffede over kendelsen, siger Brøndby IF's bestyrelsesformand Sten Lerche og konstitueret administrerende direktør Tommy Håkansson.

Klubben er ikke enig i afgørelsen, men skriver på sin hjemmeside, at man nu vil forsøge at finde en løsning med de resterende 56 spillere, der mangler udbetaling.

- Vi mener stadig, at vi har udbetalt feriepenge og pension, og at vi aldrig har forsøgt at snyde vores spillere på nogen måde. Det er teknikaliteter, der gør, at vi efter vores opfattelse nu skal betale en gang til, siger de to topfolk i klubben.

Klubber som AaB og Sønderjyske kan også komme til at skulle betale større millionbeløb. OB og FC København kan blive gjort skyldige for mindre beløb.

Brøndby er i samme kendelse blevet frifundet for at diskriminere udenlandske spillere.