Euro-zonen må bede om hjælp
Det har været svært at få medlemslandene til at hoste op med hjælpemilliarder. Foto: Ferdinand Ostrop / POLFOTO
Konstruktionen af en fælles økonomisk reservebeholdning til Europa er røget i vasken, efter Storbritannien nægter at lege med.

Europa beder nu om hjælp fra G20-landene og andre store bidragsydere, efter Euro-zonens lande har misset et fælles mål om at indbetale et fælles hjælpebeløb til Den Internationale Valutafond.

De 200 milliarder Euro skulle have udgjort en nødreserve, som fremover skulle sikre unionens nationale økonomier. Men det er kun lykkedes Euro-landene at skrabe 150 milliarder sammen.

Og det kommer næppe som nogen overraskelse, at unionens få timer gamle hovedpine kommer fra Storbritannien. Det er den konservative premierminister David Cameron, som nægter at acceptere vilkårene for hjælpepakken.

England skulle ellers have spyttet 30 milliarder i hjælpepakken. De europæiske ledere satte sig sammen, efter Den Europæiske Centralbank (ECB) vurderede, at der pludselig var stor risiko for, at den europæiske gældskrise skulle sprede sig til andre lande.

Den britiske avis The Guardian vurderer, at en del af striden mellem Storbritannien og resten af EU's medlemslande skyldes planerne om at kontrollere finanssektoren nærmere.

Kilde: The Guardian