Efter brand: Illum genåbner og sælger brændte møbler
Weekendens brand i Illum opstod på tagterrassen. Foto: Hovedstadens Beredskab og Thomas Lekfeldt/Scanpix
Fredag genåbner Illums Bolighus på Strøget i København efter en omfattende brand natten til søndag.

Det 92 år gamle Illums Bolighus på Amagertorv i København genåbner efter en omfattende og ødelæggende brand natten til søndag.

Det skriver BT.

Og det bliver ikke kun bunker med brandramte varer, der vil blive tilbudt kunderne.

Varehuset sætter nemlig også en række attraktive møbler fra udstillingen ned til halv pris. Her er der tale om sofaer, lænestole og borde fra blandt andre Wegner, Fritz Hansen og Arne Jacobsen.

Branden hærgede den øverste etage natten til søndag med voldsomme vandskader i store dele af ejendommen til følge, men nu er personalet ved at være færdige med at rydde op og sortere beskadigede varer fra, og gøre klar til et regulært brandudsalg.

- Vi vil gerne have, at folk ved, hvad de køber. Det er varer, der på en eller anden måde er beskadigede, men som kan bruges. Det kan være håndklæder, der lugter af røg, men det kan man formentlig vaske væk, siger marketingchef Sofie Molls til BT. Hun tilføjer, at der ikke gives garanti på varerne.

Brandudsalget kommer også til at omfatte sengetøj, herre- og dametøj, dyner og håndklæder og varer fra Stelton og Georg Jensen.

Desuden vil stort set alle varer på første sal være sat ned, ligesom der også i børneafdelingen vil være varer til brand-priser.

Muligvis uforsigtighed ved fest

Det var formentlig uforsigtighed, der var årsag til branden. Det tydede brandteknikernes første undersøgelser på.

Ilden opstod på bygningens tagterrasse, hvor der lørdag aften havde været fest.