DSB skal fyre op imod 1000 ansatte
Medarbejdere i DSB skal frygte for deres job. Foto: René Strandbygaard
Der er dømt massefyringer i den danske togvirksomhed, som også må sige farvel til 60 procent af togene. Det siger Dansk jernbaneforbund

Problemerne i DSB fortsætter.

Tidligere på året måtte flere topledere i DSB forlade deres poster. Nu er turen kommet til de menige medarbejdere.

Flere hundrede medarbejdere skal fyres. Det bekræfter formanden for Dansk Jernbaneforbund Ulrik Salomonsen overfor Newspaq. Han har fået udmelding fra DSB på et møde i dag.

"Der er en oppisket stemning blandt personalt, og de accepterer på igen måde disse fyringer. Det her er uanstændigt. Nu har de knoklet for DSB, og så får de fem kolde tæer et vist sted. Det accepterer de ikke," siger Salomonsen til Newspaq, og frygter medlemmerne vil nedlægge arbejdet.

Han oplyser, at der skal fyres et sted mellem 234 og 544 lokomotivførere og mellem 70 og 500 togførere og stationsbetjente. Det vil ifølge formanden betyde, at man må gå 40 procent ned i produktion, og at man må skære 60 procent af togene væk.

Flere andre kilder har overfor Newspaq bekræftet, at der er tale om en voldsom fyringsrunde.
.
Dansk Jernbaneforbund sender en appel til politikerne, som de mener må gribe ind.

"Jeg forstår ikke, at man i en tid, hvor man drøfter CO2-udslip og betalingsring i de større byer, kan lade dette ske. Politikerne må finde en fornuftig løsning. Vi kan ikke undvære togtrafikken i Danmark," siger Salamonsen.

Han har samlet forbundets søstreorganisationer fra de andre skandinaviske lande til møde i Sønderborg de næste to dage for at lægge maksimal pres på DSB.