Dramatisk styrt: Hest faldt få meter bag Dronningen
En hest styrtede, da dronningen tirsdag besøgte Kalundborg. Foto: Claus Bech/Scanpix
Dronning Margrethe var netop steget ud af sin karet i Kalundborg, da en hest med sin rytter styrtede bag hende.

Da dronning Margrethe tirsdag begyndte sit sommertogt i Kalundborg, var det under mere dramatiske omstændigheder end sædvanligt.

Majestæten gik i land fra Kongeskibet Dannebrog og kørte derefter med karet gennem byen, og her stod masser af mennesker klar til at tage imod den 77-årige regent med viftende dannebrogsflag og vinkende hænder.

Men dronningen var knap steget ud af sin karet ved Bispegården, da en kvindelig rytter fra gardehusarregimentet blev smidt af sin hest, der efterfølgende landede oven på rytteren.

Hændelsen foregik blot få meter bag dronningen.

Det skriver TV Kalundborg, der også har fanget den dramatiske hændelse på kamera.

Dronningen virkede dog tilsyneladende ikke til at bemærke styrtet, og hun fortsatte ufortrødent med at vinke til de fremmødte.

SE VIDEOEN HER

Heldigvis skete der intet med den kvindelige rytter, der ifølge TV Kalundborg faldt af hesten, fordi den blev bange og stejlede.

Hesten blev efter episoden taget ud af optoget, da den havde fået et sår på bagbenet.

Dronningens besøg i Kalundborg fortsatte efterfølgende uden dramatik, og programmet bød blandt andet på naturbesøg ved Røsnæs Fyr og reception på Kongeskibet.

Dronningen opholder sig i Kalundborg over to dage, og herefter sætter Kongeskibet kursen mod Mariagerfjord Kommune.

Majestæten gennemfører i år to sommertogter i Danmark, og i slutningen af august går turen også til Bornholms Regionskommune.

/ritzau/FOKUS