Dortmund topper Bundesligaen efter storsejr
Pierre-Emerick Aubameyang scorede to gange, da Borussia Dortmund hjemme slog FC Köln 5-0 i Bundesligaen.

Borussia Dortmund rejste sig efter et par skuffelser og slog hjemme bundproppen FC Köln 5-0 søndag.

Dermed topper Dortmund Bundesligaen med ti point efter fire runder ligesom Hannover 96, men Dortmund har en bedre målscore.

Dortmund måtte nøjes med 0-0 i seneste ligakamp ude mod Freiburg og tabte i ugens løb 1-3 ude til Tottenham i Champions League.

Köln havde danske Frederik Sørensen med i de sidste 26 minutter, men det hjalp ikke meget, og Köln ligger sidst i ligaen med nul point og en målscore på hele 1-12.

Dortmund skulle blot bruge to minutter på at bringe sig foran i opgøret på Signal Iduna Park.

Andrij Jarmolenko trak sig fri på kanten af feltet i højre side og lagde en perfekt bold ind i feltet, som Maximilian Philipp løb i møde og headede i mål til 1-0-føring.

Det blev 2-0 i halvlegens overtid, da Köln-keeper Timo Horn tabte bolden efter et hjørnespark til Dortmund. Den landede for fødderne af Sokratis, og grækeren scorede sikkert.

Efter pausen ville Pierre-Emerick Aubameyang også lege med, og det skete i stor stil med to scoringer inden for et minut.

Efter 59 minutter øgede Aubameyang til 3-0 efter en sikker scoring på et straffespark, og minuttet efter, var angriberen fra Gabon igen sikkerheden selv som afslutter.

Lukasz Piszczek sendte en perfekt pasning ind i feltet fra højre side, og Aubameyang løb den i møde og scorede uden problemer til 4-0.

Med 20 minutter igen afdriblede Mahmoud Dahoud en Köln-forsvarer og serverede bolden til Maximilian Philipp, der øgede til 5-0 med sin anden scoring i opgøret.

I situationen kunne danske Frederik Sørensen ikke stille meget op efter sin indskiftning fem minutter tidligere.

Hoffenheim kunne været nået helt til tops tidligere søndag med ti point, men måtte acceptere et enkelt point hjemme mod Hertha Berlin i et opgør, der endte 1-1.

Bayer Leverkusen vandt 4-0 hjemme over Freiburg.
/ritzau/