DF: V kører på øjebliks-fornemmelser
Dansk Folkeparti stemmer nu i blå bloks kritik af Venstres udspil til den kommende finanslov. Foto: Jens Dresling/POLFOTO / POLFOTO
DF beskylder Venstre for at zigzagge i skattepolitikken. Dermed tilslutter partiet sig kritikken fra blå blok.

- Det er som om, at Venstre lader sig drive af øjebliks-fornemmelser mere end et klart langsigtet perspektiv.

Sådan lyder budskabet fra Dansk Folkepartis kommende formand, nuværende finansordfører Kristian Thulesen Dahl.

Det sker i kølvandet på, at både De Konservative og Liberal Alliance har luftet deres forvirring over linjen i Venstres skattepolitik.

- Jeg vil gerne efterlyse en politik, der rækker længere frem end til næste måned. Og det gælder både Venstre og regeringen, påpeger Kristian Thulesen Dahl.

Han undrer sig især over forløbet omkring sommerens skatteaftale mellem Venstre, De Konservative og regeringen, der blandt andet betød en forhøjelse af fedtafgiften.

- Når Venstre vælger at indgå skatteaftale i sommer, hvor man forhøjer fedtafgiften, så er det jo forunderligt, at man går ind for at fjerne den igen, før forhøjelsen overhovedet er stemt igennem i Folketinget, siger han.

- Det ville gøre tingene noget nemmere, hvis Venstre lavede forlig med regeringen om ting, de rent faktisk ville stå inde for, og ikke zigzaggede på denne måde, siger Kristian Thulesen Dahl.

Fjernelsen af fedtafgiften stod højt på listen, da Venstre mandag præsenterede sit udspil til finansloven, hvor skattestoppet desuden blev udråbt til en grundpille for partiet.

Men kort efter sagde partiets politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, at "man ikke skal tolke alt for meget ind i den sætning", og det har fået de øvrige partier i blå blok til at reagere.

- Jeg er i tvivl om, præcis hvad linjen er, siger De Konservatives leder, Lars Barfoed, til Ritzau.

Også Liberal Alliance affyrer en bredside mod Venstre:

- Forvirringen er total, siger partiets skatteordfører, Ole Birk Olesen, der kræver svar på, "hvad Venstre er for et parti".