DF: Som hotelgæst forventer man god brandsikkerhed
Svinkløv Badehotel ved Jammerbugten i Nordjylland brændte ned til grunden 26. september sidste år. Foto: Henning Bagger/Scanpix
Reglerne om brandsikkerhed på hoteller bør gennemgås, siger DF's bygningsordfører på baggrund af ny opgørelse.

Det er overraskende, at mange ældre hoteller ikke har røgalarmer på værelserne eller automatiske alarmer, som kan advare alle gæsterne, hvis en brand pludselig bryder ud.

Det siger Dansk Folkepartis bygningsordfører, Merete Dea Larsen, som er overrasket over, at interesseorganisationen Danske Beredskaber har fundet, at 700 hoteller fra før 2007 ikke er ordentligt brandsikret.

- Man forventer, at det er på plads, så man ikke risikerer at brænde inde. Derfor overrasker det mig meget, hvis der er hoteller, som ikke har banale ting som røgalarmer på værelserne, fordi det koster dem jo ikke synderligt meget, siger hun.

Det er ikke et lovkrav, at hoteller løbende opgraderes med brandtekniske installationer. Hotellerne skal kun leve op til den standard, som blev krævet, da hotellet blev bygget.

Danske Beredskaber mener dog, at der på alle soverum bør være en alarm, som hyler, hvis gæsterne skal forlade værelset på grund af brand.

Når det kommer til hoteller med flere etager, bør der være et automatisk brandalarmeringsanlæg, som alarmerer gæsterne på samtlige af hotellets etager.

Efter en voldsom brand i Hotel Hafnia i Vester Voldgade i København blev det i 1974 påkrævet alle hoteller at opdatere de brandtekniske installationer.

Men det betyder altså, at brandsikkerheden mange steder er over 40 år gammel.

- Der er ingen tvivl om, at vi skal have kigget på det, hvis det er en lov tilbage fra 1974, som der ikke er gjort det store ved siden, siger Merete Dea Larsen.

- Vi skal gennemgå den for at se på, om der er nogle opdateringer, som er logiske i dagens Danmark.

Også Socialdemokratiet vil kigge kravene til brandsikkerhed på hotellerne nøje efter.

- Det vigtigste er, at vi øger trygheden, når man overnatter på hotel, siger Bjarne Laustsen (S), som har siddet i beredskabsforligskredsen.

Han forventer, at det bliver en del af beredskabsforliget, som skal forhandles i løbet af efteråret.

- Desuden vil hotellerne opleve af få en billigere forsikring, hvis man har den rette brandsikkerhed, siger han.

/ritzau/