Det siger din tunge om dig
Vidste du, at din tunge siger en hel del om dit helbred Scanpix
Hvordan ser din tunge ud? Er den rød, har den pletter eller plamager? Tunger kan være meget forskellige, men kigger du godt efter, kan din fortælle en hel del om dig.

Når dine fødder hæver op og bliver røde, så ved du, at der er noget galt og kontakter muligvis også lægen. Men de færreste tænker over, at tungen faktisk også er en god indikator på, om der er noget galt med helbredet, skriver Women’s Health.

LÆS OGSÅ: Er du bange for at blive forkølet - så nemt undgår du det

Doktor Steven Lamm fra Langone Medical Center i New York giver dig her redskaberne til at kigge nærmere på din egen tunge og se, om den er fin og frisk, eller om du skal finde tandbørsten frem igen.

En hel glat overflade

Det ser måske fint ud med en tunge, der er hel fin og glat. Men en tunge skal være lidt rillet, fortæller doktor Lamm. Er din ikke det, så kan det være et tegn på, at du mangler B12 eller jern.

LÆS OGSÅ: Se, hvad de kendte kvinder synder med

Sort og håret overflade

Det er klart, at der ikke lige pludselig begynder at vokse hår på din tunge…men ser det ud som om, at din tunge er lidt håret i overfladen, så er det altså ikke så godt. Det samme er tilfældet, hvis den har en sort misfarvning.

Du sløser med hygiejnen, siger doktor Lamm. Det kan have konsekvenser for dit hjerte, og den sorte farve kan være tegn på, at du har fået svamp fra en underliggende tilstand, som laver rod i dit immunsystem.

LÆS OGSÅ: Undgå at smøre disse ting i dit ansigt

En kæmpe tunge

Føles din tunge større, end den plejer eller ser den stor ud, så kan det være et tegn på, at du har rod i dine hormoner, siger doktor Lamm. Her er du nødt til at søge læge for at få en mere klar diagnose.

En hvid tunge

Ja, det ser ikke alt for lækkert ud med en helt hvid tunge. Og det er da heller ikke helt godt og kan være tegn på en svampe-infektion.

-Det kan være tegn på en svampe-infektion, hvilket muligvis er et hint til, at der er noget, som laver ubalance i det naturlige niveau af de bakterier, der skal bekæmpe svamp, siger doktor Lamm.

via Listen To News