Advarsel: Put aldrig disse ting i ansigtet
Din hud kan ikke tåle, at du smører den i hvad som helst...neglelak, body lotion og hårserum skal du holde dig fra Scanpix
Det er muligvis fristende at give den fuld skrue med dufte og andre skønhedsprodukter i ansigtet, når du alligevel står på badeværelset om morgenen – men du vil fortryde det.

Hårfarve, body lotion og sågar mayonnaise er blot tre af de ting, som folk kan finde på at smøre i ansigtet, fortæller dermatolog og doktor David Colbert til Good Housekeeping. Og gør du det, så kommer du til at fortryde det, fordi din hud vil reagere med urenheder eller allergi.

LÆS OGSÅ: Undgå forkølelse: Så nemt er det

Men det er ikke de eneste ting, du ikke skal påføre din hud – her er syv andre produkter, du skal holde dig fra:

Body lotion og fod-creme

Creme er vel creme….men nej en body lotion er gerne meget fed og indeholder ting, der vil irritere din fine ansigtshud, hvis du bruger det i stedet for ansigtscreme. Endnu værre er det med en fodcreme, der gerne indeholder stoffer, som skal nedbryde hård hud og dét vil dit ansigt ikke kunne lide.


Hår-serum

Blot fordi et produkt hedder noget med serum, så betyder det altså ikke, at det er serum lavet til din hud. Serum til hår indeholder andre stoffer end serum til din hud, og du vil muligvis opleve heftig hud-irritation, hvis du bruger den forkerte.

LÆS OGSÅ: Er du til hund eller kat - valget afslører din personlighed

Shampoo

Det er fristende at bruge shampoo til at rense hud med. Men lad være med det, for en shampoo er lavet til at rense håret for olie, og dit ansigt er langt mere sart end dit hår, så du risikerer at få tør hud, der sprækker.


Neglelak

Skal du til udklædningsfest og forestiller du dig, at din røde neglelak vil se super godt ud på dine kinder, så stop dig selv og lad det blive ved tanken. Neglelak hører til på dine negle, og vil udtørre din hud meget, hvis du putter det i ansigtet.


Hårfarve

Farver du hår, så farver du muligvis også dine øjenbryn og vipper, og det skal du altså ikke gøre med den samme farve. Det kan give voldsomme hævelser, give irritation og allergi.

LÆS OGSÅ: Fordelene og ulemperne ved stenalderkost

Deodorant

Du skal ikke sprøjte det ud over dit ansigt i håbet om, at det vil holde på din makeup eller sørger for, at du ikke sveder på din ansigtshud. Det hører til under armene.


Mayonnaise

Ja, det lyder mærkeligt, men der er altså folk, som smører mayonnaise i ansigtet…hvorfor? Jo, fordi de har lavet en lækker hjemmelavet maske til håret med blandt andet mayonnaise, og så bruger de det også lige i ansigtet. Lad være med det – det stopper dine porrer og vil give heftig rødme og uren hud.

via Listen To News