Så nemt er det at undgå snue
Forskere har fundet midlet mod forkølelse...det kræver kun et tørklæde Scanpix
Du risikerer at få dig en forkølelse, hvis du ikke klæder dig på efter vejret i disse dage. Men det er heldigvis nemt at slippe udenom - se her hvordan.


Januar har ramt os med sit mørke og sin kulde. Det blæser, regner og er koldt, og dét går lige i kroppen på os, som ofte kvitterer med en god gang forkølelse. Men det kan undgås, hvis du gør som forskerne råder til.

LÆS OGSÅ: Derfor skal du undgå minut-nudler

Hvad skal du så gøre? Jo, du skal ganske enkelt gøre, som din mor sikkert allerede har fortalt dig tusindvis af gange som barn. Du skal tage tørklæde på, når du går ud i kulden og pakke det godt op om næsten, skriver The Independent.

En kold næse giver lettere adgang

Det er forskere fra Yale University kommet frem til, efter de har kigget nærmere på, hvorfor vi mennesker bliver mere forkølet om vinteren. Det er der flere forklaringer på, men de to vigtigste kommer her:

LÆS OGSÅ: Her er dit hjems største bakterie-fælder

For det første er vi mere indendørs om vinteren og omgivet af mennesker, hvilket gør os mere udsatte for smittefare fra andre. Oveni det så spiller kulden også en rolle, forklarer professor på Yale, Akiko Iwasaki.

Han fortæller, at har du en lav kropstemperatur ved følsomme steder på kroppen som næsen, så vil det gøre at en forkølelse nemmere bider fast. Du er altså mere modtagelig, hvis du er nedkølet – derfor skal du sørger for at holde dig varm om næse og mund.

LÆS OGSÅ: Sådan slipper du af med hævet morgen-ansigt

Drik meget vand

Har du først fået raget et slem forkølelse til dig, så er der altså ikke meget, du kan gøre ved det, fortæller professor Akiko Iwasaki. Du kan tage et par paracetamol og drikke rigeligt med væske og vente til det går over.

Professoren nævner, at mange bliver så oprørte over deres meget voldsomme forkølelse, at de skynder sig at ringe til vagtlægen, tage forbi lægen eller på anden måde forsøger at finde en person, der kan hjælpe dem – og her råder han altså til, at du giver det tid, venter og ser, om det ikke aftager af sig selv, så du ikke overbelaster sundhedsvæsnet.

…vi anbefaler, at du udnytter lejligheden til at putte dig under dynen med en god bog, en varmedunk og en toddy.