Derfor afviser Messerschmidt Pernille Vermund

Morten Messerschmidt siger nej til Nye Borgerlige og advarer i stedet mod dem.
Morten Messerschmidt synes Pernille Vermund er en sympatisk person, men han vil ikke være en del af Nye Borgerlige. Tværtimod.
Morten Messerschmidt synes Pernille Vermund er en sympatisk person, men han vil ikke være en del af Nye Borgerlige. Tværtimod. Foto: Niels Ahlmann Olesen og Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix/arkiv

I følge BT har Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt fået tilbud om, at skifte sit næsten 20-årige virke i DF ud med et medlemskab af Nye Borgerlige.

Men Morten Messerschmidt afviser Pernille Vermunds knap to år gamle nationalkonservative og markedsliberale parti.

Selv var Pernille Vermund i foråret ude med en invitation til Morten Messerschmidt. Hun sagde til Ekstra Bladet, at Nye Borgerlige passer godt til ham. Men det er Morten Messerschmidt ikke enig i.

Han mener nemlig, at Nye Borgerlige skader muligheden for at gennemføre udlændingestramninger i modsætning til partiformanden Kristian Thulesen Dahls projekt. Ifølge Morten Messerschmidt kan DF nemlig gennemføre udlændigestramninger uafhængigt af, hvem der er statsminister i Danmark.

- Nye Borgerlige kan kun lave værdipolitik, hvis der er et borgerligt flertal, fordi de på fordelingspolitikken kun appellerer til højrefløjen... De kan ikke blive enige med Socialdemokratiet, som vi kan, siger han til BT.

Han siger dog, at han synes Pernille Vermund er en sympatisk person, men at han er bange for, at hun igen vil isolere udlændingestramningerne på højre-fløjen:

- Mange Nye Borgerlige er sympatiske og fornuftige folk, men jeg vil advare om projektet, siger Morten Messerschmidt til BT.

Morten Messerschmidt sagde så sent som i sidste uge, at han slet ikke var sikker på, han ville fortsætte i politik, når hans periode i EU slutter om et par år.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.