Messerschmidt om fængsel: "Det vil da være ubehageligt"
Morten Messerschmidt er ikke bekymret for, at der er foregået noget kriminelt i sagen om, at partiorganisationerne Meld og Feld brugte EU-midler ulovligt. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix
Morten Messerschmidt er ikke sikker på, at han fortsætter i politik, når der i 2019 er valg til EU-Parlamentet.

Der er ingen garanti for, at den helt store stemmesluger ved Europa-Parlamentsvalget i 2014, Morten Messerschmidt (DF), fortsætter i politik, når den indeværende periode i EU slutter om et par år.

- Nej, det er der ikke. Intet er sikkert. Det ville også være forkert af mig at gå igennem så voldsomt et sygdomsforløb og ikke reflektere over det, siger Morten Messerschmidt i et interview i Jyllands-Posten.

Han er i gang med at finde sig til rette i EU efter et sygdomsforløb, som var en udløber af Ekstra Bladets og DR's afdækning af, hvordan Dansk Folkeparti via de europæiske partiorganisationer Meld og Feld brugte EU-midler til blandt andet DF’s sommergruppemøder i Danmark. DF erkendte fejl og sagde, at de var villige til at betale tilbage.

EU’s antisvindelenhed, Olaf, undersøger i øjeblikket sagen, som stressede 36-årige Morten Messerschmidt så meget, at han i november sidste år blev sygemeldt.

Han vendte tilbage til politik i juni og afventer, om en afgørelse fra Olaf sender sagen til anklagemyndigheden og dermed en risiko for fængselsstraf.

På spørgsmålet "er du ikke bange for at komme i fængsel?" svarer han:

- Det vil da være ubehageligt. Men jeg er ikke i nærheden af at være bekymret for, at der skulle være foregået noget kriminelt, siger Morten Messerschmidt til avisen og tilføjer, at en afgørelse fra Olaf ikke nødvendigvis afgør, om han vil fortsætte sit politiske liv.

Den cand.jur.-uddannede Morten Messerschmidt blev valgt til Folketinget i 2005 og tildelt partiets EU-ordfører- og klima- og energiordførerpost. I 2014 fik han 465.758 stemmer ved Europa-Parlamentsvalget.