Denise arbejdede til 7 kroner i timen: "Det er simpelthen grotesk"

HK Hovedstaden kalder det, som Denise har været udsat for, for "grotesk" og bondefangeri. (Foto: Foto: Privat)

18-årige Denise Johnsen var blevet stillet en løn på 22.000 kroner i udsigt. Men da hun fik sin løn udbetalt, var timelønnen kun på 7 kroner. Ulovligt og grotesk siger fagforbund.

Da 18-årige Denise Johnsens tidligere på året fik sit første fuldtidsarbejde, var drømmen en fed løncheck, der kunne spæde til et kørekort og en rejse.

22.000 kroner efter bare fem ugers oplæring som telefonsælger i firmaet Handelsgruppen Aps, stod der i jobopslaget. Men Denise Johnsen blev fyret blot få dage før, prøveperioden udløb. Og hvis det ikke var nok, fik hun også et chok, da hun så lønseddelen.

I stedet for 22.000 kroner stod der nemlig sølle 1.319,5 kroner, og efter diverse biddrag fik Denise kun udbetalt 1.126 kroner og 85 øre for 22 dages arbejde. Det skriver TV 2 Lorry. Timelønnen for 160 timer var altså blot syv kroner.

- Jeg synes ikke, man kan behandle andre mennesker på den måde. Der er jo ikke nogen mennesker, der arbejder gratis. Det vil jeg næsten selv sige, jeg har gjort, siger Denise Johnsen til TV 2 Lorry.

Fagforening: Det er ulovligt

Handelsgruppen Aps har ikke ville udtale sig til TV 2 Lorry, men medgiver dog, at der er noget "ikke helt korrekt" ved Denise Johnsens løn. Oprindeligt var begrundelsen dog, at Denise ikke skulle have løn, da hun var blevet fyret få dage før, at prøveperioden var udløbet. 

Derfor fik hun kun udbetalt sin provision, der altså var på beskedne 1.319,5 kroner.

Men det er pivhamrende ulovligt, påpeger HK Hovedstaden. Ifølge dem er telefonsælgere nemlig funktionærer og har dermed to ugers varsel, før de kan fyres. Derudover påpeger fagforeningen, at det langt fra er første gang, at de oplever problemer med løn fra telefonsælgerfirmaer.

- Det er simpelthen grotesk. Altså det er simpelthen at bondefange og snyde de unge mennesker i den grad. Og det ser vi faktisk desværre meget ofte, siger Jeanette Hahnemann fra HK Hovedstaden til TV 2 Lorry.

Avisen.dk har tidligere dokumenteret flere sager, hvor telefonsælgere har ageret uheldigt.

LÆS MERE HER: Fagboss: Ansatte i callcenter presses til at gøre hvad som helst for et salg

Efter klagestorm: Vil stoppe Det Faglige Hus' telefonsalg

Afsløring: Gule telefonsælgere arbejder uden overenskomst

Gul fagforening fanget i beskidte kneb: Telefonsælger lyver i medlemsjagt