Forhandler modtog lort i postkassen: "Det er over grænsen"
Benny Andersen modtog en lort i sin postkasse, da han var midt i de dramatiske overenskomstforhandlinger. Foto: Martin Sylvest / Ritzau Scanpix / Iris (modelfoto)
Formand for Socialpædagogerne Benny Andersen fik lagt en hundelort i postkassen af frustrerede lærere.

Det var en noget anderledes form for post, som formand for Socialpædagogerne Benny Andersens søn fandt i postkassen i april.

Sønnen var blevet bedt om at tømme Benny Andersens postkasse i Aalborg, da han selv befandt sig i København under forhandlingerne i Forligsinstitutionen. Socialpædagogernes formand tager ikke hundelort-episoden videre alvorligt, men han mener ikke, at det på nogen måde er i orden.

- Jeg tager det bare som udtryk for, at det har været nogle lærere, der brændende ønsker sig en arbejdstidsaftale. Jeg synes selvfølgelig, at det er over grænsen, siger Benny Andersen til Avisen.dk.

Sammen med lorten lå en lille note, hvor der var skrevet ’Tak for lort, hilsen lærerne’. Det er dog en grinende formand, som Avisen.dk får i røret.

- Min søn er en voksen mand på 29, men han blev godt fortørnet, siger Benny Andersen.

Udtryk for vrede og frustration

Hundelorten blev lagt i postkassen umiddelbart efter, at Benny Andersen og Dennis Kristensen havde været ude med en melding om, at LO-forbundene næppe kommer til at gå i strejke, hvis den eneste knast tilbage vil være aftale om lærernes arbejdstid.

Benny Andersen mistænker dog ikke episoden for at være organiseret af Lærerforeningen.

- Jeg tror på ingen måde, at det er noget, som nogen fra Lærerforeningen har gjort. Det er udtryk for en vrede og en frustration, der har været hos nogle, og så er de gået over stregen, siger han.

Selv har formanden ikke oplevet andet lignende, men andre har mærket nogle af de offentligt ansattes frustrationer.

- Nogle af mine kolleger har jo oplevet noget. Vi har set på TV, hvordan Dennis Kristensen blev overfaldet. Andre er også blevet spyttet efter, siger Benny Andersen.