Dansk kræft-app nomineret til FN-pris
Danske kræftpatienter kan få overblik over deres behandlingsforløb med den gratis app 'Livet med kræft' fra Kræftens Bekæmpelse. Nytænkningen belønnes nu med en nominering fra World Summit Award. Foto: AP/Sergey Ponomarev / POLFOTO
En app til kræftpatienter udviklet af Kræftens Bekæmpelse er nomineret som en af verdens bedste af sin slags.

1.300 downloads det første døgn, international opmærksomhed og nu en nominering som 'Bedste mobilt indhold' under det FN-baserede World Summit Award.

App'en 'Liv med kræft' fra Kræftens Bekæmpelse har siden lanceringen for en måned siden fået en flyvende start.

- Det er super spændende for os, og det er sjovt at mærke, at det bliver anerkendt og bemærket rundt omkring i verden. Men samtidig er det jo ikke vores hovedformål at få en pris, siger Hanne Sandvang, webchef i Kræftens Bekæmpelse til Newspaq.

Det er det til gengæld at give patienter og pårørende et redskab, de kan have glæde af i deres sygdomsforløb, fortæller hun. App'en, som er udviklet i samarbejde med kræftpatienter, har da også fået en rigtig god modtagelse fra dem, der bruger den i det daglige.

- Vi har fået nogle rigtigt gode tilbagemeldinger om, at folk synes det var fantastisk at få app'en, siger Hanne Sandvang.

App'en, som blev lanceret for en måned siden, bliver lige nu downloadet af omkring 30 danskere om dagen.

Den indeholder blandt andet en logbog, der giver brugerne mulighed for at gemme oplysninger om behandlingsforløb, en huskeliste til vigtige spørgsmål til behandlere og en gps-baseret oversigt over rådgivningstilbud og aktiviteter for kræftramte.

I slutningen af september vil en international jury afgøre om den danske app er en værdig vinder.

I Kræftens Bekæmpelse er det dog det fortsatte arbejde med app'en, der ligger mest på sinde.

- Næste skridt er at vi skal se på, hvad brugerne synes om den, sådan lidt mere systematisk, og få lavet en brugerundersøgelse af den, og finde ud af, hvad synes de næste skridt skal være, så vi kan få udviklet den i samarbejde med dem, siger Hanne Sandvang.

Den gratis app kan downloades gratis til både Iphone og Android-smartphones.