Kræftramt Johnny: For syg til sygedagpenge
Johnny er for syg til sygedagpenge og for rask til førtidspension, mener kommunen. I fredags gik han i gang med sin kræftbehandling. Alexander Nørskov Larsen
Kræftsyg 60-årig arbejdsløs har forgæves forsøgt at råbe politikerne op.

I fredags tjekkede Johnny Larsen ind på Rigshospitalet for at begynde sin kræftbehandling. Samme dag stoppede hans sygedagpenge.

Det skete, selvom ingen påstår, at Johnny Larsen er rask. Han har bare gjort sig skyldig i at fejle flere ting.

Hvis Johnny Larsen kun havde haft prostatakræft, ville han have kunnet få forlænget sine sygedagpenge i op til to år, til han var kommet sig over kræften.

Men Johnny Larsen havde en dyb depression allerede inden han fik konstateret kræft. Derfor udløber hans et års ret til sygedagpenge nu.

Johnny Larsen er chokeret over det system, der har mødt ham, efter han blev syg.

"Jeg troede i min naive verden, at hvis jeg blev syg ville jeg få behandling og til livets opretholdelse, til jeg blev rask. Men jeg er løbet ind i et system med en menneskeforagt, der ikke burde findes i et moderne samfund," siger Johnny Larsen.

Fejl at fejle to ting

Depressionen er kommunens psykiater og Johnny Larsens psykolog uenige om, hvor længe varer. Psykiateren siger, at depressionen kun tager ½-1 år og psykologen siger, at det kan vare længe og Johnny Larsen burde få ro og førtidspension.

Og for første gang i et langt forløb har Faxe Kommune valgt at lytte til psykologen. Og når man ikke ved, hvornår det ender, kan han ikke få sygedagpenge.

"Når der ikke er en raskmelding eller en tidshorisont på, hvornår jeg er rask igen, så kan jeg hverken få sygedagpenge eller dagpenge," siger Johnny Larsen.

Tilbage står Johnny Larsen, der er 60 år gammel og faldet lige gennem systemet.

Far til en dreng på fem

Johnny Larsen er far til en dreng på fem og har arbejdet fuld tid siden han var 14 år som alt fra arbejdsdreng til havnearbejder. Han blev uddannet journalist, da han var i 40’erne og har arbejdet som bladudgiver og freelancer.

Han blev fyret fra sit sidste job i 2010 som chauffør i PostDanmark, fordi han havde haft for meget sygefravær. Blandt andet næsten tre måneder på grund af en arbejdsulykke og syv måneder ud af to år med lungebetændelse, der viste sig at stamme fra lungesygdommen KOL.

"Jeg har altid klaret mig selv. Da jeg var fysisk nedslidt som 30-årig tog jeg en uddannelse og betalte selv. Men de sidste år har jeg fået for mange tæsk af livet, og lige nu er jeg for gammel og for træt til at klare mig uden hjælp. Men hjælpen er der ikke," siger Johnny Larsen.

Læs Johnnys blog

Rapport fra en syg stodder

Om Johnny Larsen

Johnny Larsen er 60 år. Han har arbejdet fuld tid siden han var 14 år som alt fra arbejdsdreng til havnearbejder og blev senere uddannet journalist.

I 2010 blev han fyret fra PostDanmark på grund af sygdom.

Han har en kæreste og en søn på fem år.

Johnny Larsen har været blogger på Avisen.dk siden marts.

Læs Johnny Larsens livhistorie i hans første blogindlæg fra før han fik konstateret kræft:

'Jeg er på lykkepiller dikteret af kommunal sagsbehandler'

 

 

via Listen To News