Dansk kæmpe-virksomhed fyrer: Job ryger til Polen

It-medarbejdere er billigere i Polen end herhjemme, og det betyder, at der skal fyres 30 personer hos det danske selskab KMD.
Lars-Henrik Jensen, Operations-direktør hos KMD, forklarer, at det er en nødvendighed at fyre i Danmark og hyre i Polen.
Lars-Henrik Jensen, Operations-direktør hos KMD, forklarer, at det er en nødvendighed at fyre i Danmark og hyre i Polen. Foto: Pressefoto/KMD

30 medarbejdere hos danske KMD har i dag fået en fyreseddel. 

Det skriver Computerworld.

KMD hed tidligere Kommunedata.

KMD har allerede 300 ansatte i Polen, der arbejder med at udvikle it-systemer, skriver Comnputerworld.

Det er dog en flytning af medarbejdere fra "Operations"-afdelingen til Polen, der gør, at 30 ansatte i Danmark nu får kniven, skriver Computerworld.

Opgaverne skal nu varetages i Polen.

Det er for dyrt i Danmark

Overfor Computerworld bekræfter KMD-direktøren Lars-Henrik Jessen, at man fyrer 30 medarbejdere i Danmark, fordi det er billigere i Polen:

- Det er i dag et vilkår i markedet, og hvis vi fortsat gerne vil være en attraktiv leverandør på både softwaresiden såvel om driftssiden, så er vi løbende nødt til at kigge på vores omkostninger," siger Lars-Henrik Jessen til Computerworld.

Lars-Henrik Jessen er direktør for "Operations" og har været i jobbet siden august.

Overfor Computerworld understreger direktøren for Operations-afdelingen, at "det bestemt ikke er en fornøjelse af sige farvel til respekterede og kompetente kolleger", men at det er forretningsmæssigt nødvendigt.

KMD har 3.500 ansatte Danmark, Polen, Norge og Indien.

 

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.