Everything is NOT awesome: Lige nu fyrer Lego løs

Fyringsrunderne er i gang i Lego, hvor hver 12 medarbejder kan se frem til at få stukket en fyreseddel i hånden.
Lego er i gang med at fyre hver 12. medarbejder. Dengang var Jørgen Vig Knudstorp direktør for legetøjskoncernen -  i dag er han formand for selskabet.
Lego er i gang med at fyre hver 12. medarbejder. Dengang var Jørgen Vig Knudstorp direktør for legetøjskoncernen - i dag er han formand for selskabet. Foto: Fabian Bimmer/Scanpix

For to år siden brød Legos davørende adm. direktør Jørgen Vig Knudstorp ud i dans og sang med ordene ”everything is awesome”, da han skulle præsentere årsregnskabet.

I disse dage danser ingen. Hundredevis ansatte i Lego i Billund bliver lige nu prikket på skulderen med en fyreseddel.

- Processen er i gang, men derudover har vi ikke yderligere kommentarer, siger Roar Rude Trangbæk, som er pressechef i Lego til Jydske Vestkysten.

I alt skal Lego nedlægge 1400 stillinger globalt og 600 stillinger i Billund. Det svarer til, at hver 12. medarbejder får besked på at skrivebordet.

Fyringerne sker i forbindelse med offentliggørelsen af halvårsregnskabet, der viste at omsætningen i den første halvdel af 2017 var faldet med 6 procent i forhold til 2016. 

Det er første gang i 13 år, at Lego oplever fald i salget. 

Fagforeningerne: De administrative medarbejdere ryger

HK Sydjylland følger sagen tæt, men de har ikke noget præcis overblik over, hvor mange medarbejdere, der bliver fyret. De afskedige Lego-medarbejdere, som er medlemmer hos HK Privat, sidder ifølge hende i administrative job.

- Vi er blevet kontaktet af medlemmer, som har mistet jobbet på Lego i denne uge. Vi har endnu ikke noget overblik over, hvor mange af vores medlemmer, der er blevet afskediget, men indtil videre er jeg positivt overrasket, siger Henny Fiskbæk Jensen, formand i HK Privat Sydjylland til Finans.dk

Også fagforeningen Frie Funktionærer på bliver nu kontaktet af medlemmer, der er blevet fyret fra deres administrative stillinger i Lego. 

Ifølge ham har de opsagte medlemmer fået at vide, at de skal arbejde i deres opsigelsesperiode og altså ikke bliver fritstillet med det samme, skriver Finans.dk

Fagforeningernes meldinger lægger sig i tråds med formand i Legos bestyrelse Jørgen Vig Knudstorps tidligere udtalelser om, at ledelseslaget i Lego skal gøres tyndere og mindre bureaukratisk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.