Ny nedtur for smerteplagede Danny: Forsikringsselskab siger nej igen

Arbejdsliv
- Jeg har haft søvnløse nætter, jeg har grædt, jeg har haft ondt. Jeg har tit vendt med kæresten, om vi skal trække stikket og give op, for det tager jo energi fra familien. Men så længe, jeg stadig tror på, at det nytter, bliver jeg ved, siger Danny Pedersen. (Foto: Foto: Henrik Hviid)

Forsikringsselskabet har nu svaret på Danny Pedersens klage. Selskabet fastholder, at han ikke har ret til erstatning for hjernerystelse.

To et halvt års kamp mod forsikringsselskabet er nu endt i endnu en nedtur for Danny Pedersen.

Dette skete også for Danny Pedersen, men i hans tilfælde har samtlige læger alligevel konkluderet, at han havde hjernerystelse.

Danske Forsikring begrunder blandt andet afslaget med, at der ikke var tegn på hjernerystelse, da Danny Pedersen første gang kontaktede sin læge. Avisen.dk har dog indsigt i papirer, der viser, at lægen allerede dengang noterede hjernerystelse ned.

Forsikringsselskabet lægger også vægt på, at han først fik kognitive problemer fire måneder efter ulykken.

- Det passer simpelthen ikke. Det, jeg sagde til speciallægen var, at problemerne blev forværrede, da jeg startede med at arbejde fire måneder efter, siger Danny Pedersen.

Selskabet baserer derudover afgørelsen på et notat fra en fysioterapeut, som ved en fejl havde skrevet, at Danny Pedersen tidligere har haft nakkespændinger -muligvis fordi han blandede ham sammen med en anden patient. Danny Pedersen har på skrift fået en berigtigelse fra fysioterapeuten, men den fejlagtige note bliver ved med at indgå i hans forsikringssag.

I journalen fra hans egen læge står der dog intet om tidligere problemer med nakken.

Endelig er der en MR-skanning, som den ene speciallæge vurderer, viser ganske let slid i den ene nakkehvirvel, hvilket er normalt for alderen, mens den anden vurderer, at der er forandringer i nakkehvirvlerne ud over hvad man kan forvente for alderen.

- Men forsikringsselskabet mener så, at det beviser, at jeg havde problemer med nakken i forvejen. Det er da mærkeligt, at jeg så først mærker dem efter ulykken, siger Danny Pedersen.

"Jeg bliver ved, så længe jeg tror på at det nytter"

Efter han er stået frem i Avisen.dk med sin sag, har han modtaget et hav af støttende beskeder fra mennesker i samme situation. Det giver ham mod på at fortsætte med at kæmpe, både i sin egen sag og for at sætte fokus på problemet generelt så andre undgår at havne i samme situation.

- Jeg har haft søvnløse nætter, jeg har grædt, jeg har haft ondt. Jeg har tit vendt med kæresten, om vi skal trække stikket og give op, for det tager jo energi fra familien. Men så længe, jeg stadig tror på, at det nytter og kan hjælpe andre i samme situation, bliver jeg ved, siger Danny Pedersen.

TopDanmark, som Danske Forsikring hører under, skriver til Avisen.dk, at selskabet har fulgt den afgørelse, som Arbejdsmarkedets Erhvervssikring (AES) er kommet frem til, nemlig at der ikke er dokumentation for, at Danny Pedersen skulle have pådraget sig en hjernerystelse ved ulykken.

Forsikringsselskabet udbetalte i juni 2018 erstatning til Danny Pedersen for en méngrad på otte procent, og mener ikke, at han er berettiget til yderligere erstatning.

Nyheder

Ældre ægtepar for vild

i en uge:

Levede af bær og

muddervand