Danmark har det reneste badevand i 20 år

De danske vandhunde kan glæde sig til at bade i det danske vand denne sommer. Det danske badevand er nemlig renere end nogensinde før.
I år skulle det være ekstra rent at tage sig en dukkert på de danske badestrande.
I år skulle det være ekstra rent at tage sig en dukkert på de danske badestrande. Foto: Colourbox.dk

Netop nu er det tiden, hvor man kan få sig en dejlig dukkert. Og det kan gøres med endnu bedre samvittighed end de sidste mange år.

Det danske badevand er nemlig det reneste vand i 20 år, og der er rekordmange steder, du kan gå i vandet denne sommer uden at risikere at blive syg af coli- eller andre tarmbakterier. Det skriver Politiken

Det viser Det Europæiske Miljøagenturs nye rapport om badevandet i EU. Den viser, at samtlige 115 større ferskvandssøer i Danmark lever op til de europæiske kvalitetskriterier. 101 af de danske søer har fået topkarakter.

Samme rapport, der er baseret på målinger fra 2010, fastsætter også, at du roligt kan dyppe legemet i 1.001 ud af Danmarks 1.054 badestrande.

Og det er da positivt nyt, men professor i ferskvandsøkologi Kaj Sand Jensen fra Københavns Universitet, der også glæder sig over den positive udvikling, påpeger også en mangel i rapporten. Den fortæller kun, om der er risiko for at blive syg af for mange tarmbakterier. Kriterierne inddrager ikke indholdet af fosfor, der skaber alger, uklart vand og mudderbund i mange af søerne.

"Så selv om et badested er sundhedsmæssigt i orden, er det ikke sikkert, at man har lyst til at gå i vandet", udtaler professoren ti avisen.

Kilde: Politiken.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.