Går du nok i bad? Så mange gør det for lidt
De daglige bade er et nyt fænomen, siger Jørgen Serup. Før i tiden var det normalt med etagevask eller et bad en gang om ugen eller sjældnere. Iris
Alt for mange danskere går i bad alt for få gange i løbet af en uge. Det viser en ny undersøgelse.

Kroppen skal af med flere tons dødt hud igennem hele livet, og derfor er det vigtigt at gå nok i bad. Det siger Jørgen Serup, professor og overlæge ved hudklinikken på Bispebjerg Hospital til Søndagsavisen.

- I løbet af et helt liv skal en menneskekrop afstøde omkring tre tons død hud. Det skal helst skylles af jævnligt, da de døde hudceller kan give bakterievækst på hudoverfladen – med dannelse af de såkaldte toksiner, som er giftstoffer, der skader huden. De kan give rødmen på hudoverfladen og forværre eksem, men de kan også bane vej for infektioner. Så jeg vil anbefale et dagligt bad, siger han til Søndagsavisen.

Problemet er bare, at 41 procent af danskerne ikke går i bad dagligt. Det viser en rundspørge, som YouGov har foretaget for Søndagsavisen.

De har spurgt 1.007 danskere, hvor ofte de går i bad. Fire procent svarer flere gange om dagen, mens 54 procent svarer en gang om dagen.

De daglige bade er et nyt fænomen, siger Jørgen Serup. Før i tiden var det normalt med etagevask eller et bad en gang om ugen eller sjældnere.