Danmark dykker ned ad konkurrence-stigen
Det står sløjt til med den danske konkurrenceevne - det fastslår World Economic Forum i ny rapport.

Det går ned ad bakke med den danske konkurrencedygtighed - i hvert fald hvis man skal tro en ny rapport fra World Economic Forum. På blot et år er Danmark dykket fra en 12. til en 8. plads.

World Economic Forum har set på konkurrencedygtigheden i 144 lande. Danmark er strøget flere trin ned ad stigen. I 2010 lå Danmark på en tredjeplads, sidste år på en ottende plads, men i år bliver det kun til en 12. plads.

De tre mest konkurrencedygtige lande er Schweiz, Singapore og Finland.

Teknologisk Institut er World Economic Forums danske partner og det centerchef Hanne Sapiro, der står bag den danske del af rapporten.

- Danmark bliver hurtigt overhalet i disse år og rapporten påpeger, at Danmark står over for en akut udfordring med at styrke uddannelsesniveauet hos danskerne i de kommende år.

- Samtidig halter tilliden til det politiske system og dets evne til at agere under krisen, hvilket gør selve kommunikation med den almindelige dansker endnu vigtigere, siger Hanne Sapiro i en pressemeddelelse.

Danmarks konkurrencedygtighed styrkes ifølge rapporten af en stærk teknologisk parathed og en fleksibel arbejdsstyrke. Til gengæld trækker uddannelse og sundhed ned.

På det teknologiske parathed er Danmark nummer tre i verden, men på sundhed og uddannelse er vi nummer 29.

Sammenlagt på alle parametre dykker vi altså ned på en 12. plads.

/ritzau/