Danfoss-ansatte får varierende arbejdstid
Set over et år er arbejdtiden for de ansatte på Danfoss fortsat 37 timer, men den kan variere fra uge til uge. Foto: Danfoss / POLFOTO
I fremtiden skal de ansatte på Danfoss vænne sig til varierende arbejdstid, så de i en uge kan arbejde 30 timer og den næste 42.

Skiftende arbejdstider bliver hverdag for de produktionsansatte på Danfoss, der bl.a. laver radiatortermostater.

Fremover vil de ansatte få arbejdsplaner for et helt år - en plan, der byder på varierende arbejdstid, skriver P4 Syd.

I nogle uger skal de arbejde 30 timer, i andre 42 uger. Antallet af timer vil variere i forhold til, hvor mange ordrer virksomheden har.

På den måde slipper Danfoss for at betale overtidsbetaling i travle perioder og for at fyre medarbejdere op til lavsæsonen.

Medarbejderne har efter lidt skepsis i starten taget godt imod aftalen. Også i fagforbundet 3F er man positiv.

"Den giver de ansatte bedre jobsikkerhed," siger Marita Geinitz, formand for 3F Als, til P4 Syd.

Aftalen har dog også ulemper, understreger hun.

"Den skaber også usikkerhed omkring familie og transportsituationen - hvordan får vi børnene passet og hvordan med offentlig transport til og fra arbejde?", siger hun.

Professor ved institut for ledelse- og virksomhedsstrategi på Syddansk Universitet, Steen Scheuer, tror, at andre virksomheder vil gøre som Danfoss i fremtiden.

"Det er jo attraktivt for virksomheder, at kunne skrue ned for produktionen, når der ikke er så meget at lave, og så skrue op, når der er meget at lave. Endda uden at betale for overarbejde," siger han til P4 Syd.

Danfoss-koncernen med hovedsæde i Nordborg på Als beskæftiger godt 5.000 medarbejdere i Danmark og 19.000 medarbejdere i 21 andre lande.