Britisk politi anholder 21-årig mand efter togbombe

Fredag blev London ramt af endnu et angreb, der efterforskes som et terrorangreb. Siden da har britisk politi haft gang i en eftersøgning efter gerningsmændene bag angrebet.

Det har lørdag aften ført til en anholdelse af en 21-årig mand, oplyser politiet ifølge BBC. Dermed er to mænd anholdt i sagen.

Manden blev pågrebet i Hounslow i det vestlige London. Han er anholdt på mistanke om terrorforbrydelser, oplyser politiet. Han bliver afhørt hos politiet i London.

MI 5 er Storbritanniens nationale sikkerheds- og efterretningstjeneste, og de oplyser, at den nuværende terrortrussel i landet er kritisk, der er det højeste niveau. Det betyder, at endnu et angreb frygtes.

Trusselsniveauet forventes ikke at blive sat ned, før politiet er overbeviste om, at alle gerningsmændene er anholdt.

- Vi undersøger fortsat flere henvendelser i et højt tempo, siger antiterrorkoordinator for britisk politi, Neil Basu, til nyhedsbureauet AP.

Tidligere lørdag anholdt politiet en 18-årige mand ved afgangsområdet i havnen i den sydengelske by Dover, hvor færger sejler til Frankrig.

Derudover ransagede de en ejendom i Sunbury, der er en lille by udenfor London.

Begge anholdte er mistænkt for at stå bag den bombe, der eksploderede i en fyldt togkupé fredag morgen omkring klokken 8.20.

Det var en hjemmelavet bombe, der angiveligt kun detonerede delvist.

Indenrigsminister Amber Rudd siger, at antallet af sårede ville have været langt højere, hvis bomben havde detoneret helt.

Ifølge nyhedsbureauet AP er hun frustreret over rækken af terrorangreb det seneste år og ønsker at gøre det sværere at skaffe komponenterne til at lave en bombe.

Islamisk Stat har taget skylden for angrebet, hvor 30 blev såret.

/ritzau/