Breschel efter voldsomt styrt: Der lød et ordentligt knæk

Matti Breschel styrtede voldsomt på torsdagens etape i Danmark Rundt, men regner med at være klar igen fredag.

Det så ikke godt ud, da danske Matti Breschel (Astana), der tidligere har vundet ni etaper i Danmark Rundt, torsdag styrtede på løbets kongeetape til Vejle.

- Der var kamp om pladserne i feltet, og så var der en rytter, som styrtede lige foran mig.

- Jeg prøvede at undvige, hvilket egentlig også lykkedes, men vejen svingede, og der var glat, og så ramte jeg ind i kantstenen, siger Matti Breschel.

Efterfølgende kunne man på tv-billederne se den danske rytter tage sig til hovedet.

- Jeg var nervøs for min nakke, som jeg har slået ret meget. Der lød et ordentligt knæk, siger den tidligere etapevinder, der efter etapen ikke var sikker på, om han vil være i stand til at stille op til fredagens enkeltstart i Randers.

- Jeg skal lige tjekkes af lægerne og skal måske have taget røntgenbilleder, men jeg er umiddelbart ok, siger Breschel.

Styrtet betød, at den 33-årige dansker ikke sad med, da torsdagens etape skulle afgøres i Vejle, hvor Breschel har vundet fire gange før.

Den manglende deltagelse i finalen har dog ikke efterladt en bitter smag i munden på danskeren.

- Sådan er cykelløb. Det var vådt og glat i dag, og der blev satset. Det er rigtig irriterende, men sådan er det, siger Breschel.

Den danske mester Mads Pedersen (Trek) vandt torsdagens kongeetape.

Sejren på 3. etape sikrer ham samtidig løbets blå førertrøje, som han overtager fra Casper Pedersen (Giant), med ni sekunder ned til løbets forsvarende mester, danske Michael Valgren (Astana), på andenpladsen.

Pedersen har fredag gode muligheder for at holde fast i førerpositionen, når Danmark Rundt fortsætter med en enkeltstart på 17,8 kilometer i og omkring Randers.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.