Breivik-efterforskning afsluttes tirsdag
Det norske politi ventes tirsdag at slutte efterforskningen af Breiviks massemord trods ny bog om sagen.

Lederne af det norske politis særlige 22. juli-gruppe mødes tirsdag for at drøfte fremtiden, og meget tyder på, at de vil indstille efterforskningen af sagen.

Det sker dage efter, at freelancejournalisten Kjetil Stormark mandag udgav en ny bog om massemorderens private e-mails, hvori han peger på flere punkter, hvor han mener myndighederne må efterforske mere.

De mange e-mails, som hackere har fremskattet, er tidligere blevet sendt til politiet. Politiadvokat Christian Hatlo i Oslos politidistrikt siger til NTB, at der stort set er enighed om, at alle nødvendige sten er blevet vendt i sagen.

- Jeg tvivler på, at vi kan gøre mere. Vi fik rettens medhold i, at "Knights Templar-netværket" ikke eksisterer, så derfor ser vi heller ingen grund til at forsætte med at lede efter andre celler.

Ifølge forfatteren er Anders Behring Breiviks internationale kontakter og rejsevirksomhed blandt de forhold, som fortsat bør undersøges.

Politiet har tidligere afvist, at der er nogen grund til at kortlægge de 8.000 adresser, som Breivik forsøgte at sende sit manifest til.

Stormark henviser også til, at en række had- og støtteerklæringer, som blev sendt til Breiviks e-mailadresser, bør efterforskes mere.

Desuden siger han, at e-mails har vist, at Breivik var aktiv og spillede langt flere forskellige computerspil end dem, som blev omtalt retten.

Stormark mener, at spillene kunne være relevante i retssagen, og at den manglende fokus på dem viser svagheder i efterforskningen.

/ritzau/NTB