Bortført finsk kvinde er blevet frigivet i Afghanistan

En finsk nødhjælpsarbejder, der blev bortført i Kabul i maj, er blevet frigivet af sine bortførere.

Den svenske nødhjælpsorganisation Operation Mercy oplyser til det finske nyhedsbureau FNB, at en kvinde, som blev bortført, da hun arbejdede for nødhjælpsgruppen i Afghanistan, er blevet frigivet.

Organisationen er endnu ikke i stand til at oplyse noget klart om kvindens helbredstilstand.

- Den bortførte finske statsborger i Afghanistan er blevet sat på fri fod og er i sikkerhed, hedder det i en erklæring fra det finske udenrigsministerium.

Den finske nødhjælpsarbejder blev bortført i Kabul i slutningen af maj. Hendes kollega, en tysk kvinde, og en lokal sikkerhedsvagt blev dræbt.

Bortførelser forekommer hyppigt i Afghanistan. De fleste rammer afghanske familier, som afkræves løsepenge.

Ingen gruppe har taget skylden for drabene og bortførelsen, der skete ved et angreb på et gæstehus, som nødhjælpsgruppen har i den afghanske hovedstad.

Operation Mercy samarbejder med den afghanske regering om at få nedbragt dødeligheden blandt nyfødte og få styrket kvinders rolle i det afghanske samfund.

Finsk, tysk og afghansk politi har samarbejdet i efterforskningen af bortførelsen. Men myndighederne har været meget tilbageholdende med oplysninger i sagen.

Udlændinge i landet er ofte blevet bortført af grupper, som har krævet løsepenge eller har ønsket at afpresse en regering.

I august sidste år blev to amerikanere bortført fra Det Amerikanske Universitet i Kabuls centrum.

Operation Mercy er en nødhjælpsorganisation, som har eksisteret i mere end 20 år. Den er aktiv i over en halv snes lande i Asen og det nordlige Afrika.

Gruppen har flere ansatte i Sverige og omkring 220 ansatte i den øvrige del af verden. Dertil kommer omkring 100 frivillige.

/ritzau/FNB

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.