Borgmester: Frivillige job kommer med ansvar
Nyt tilbud om frivilligt arbejde er måske på vej til svage arbejdsløse. Foto: Colourbox
Svage ledige skal have mulighed for at undgå tvangsaktivering, mener københavnsk borgmester, som vil sende de ledige i frivilligt arbejde.

Svage ledige i København kan fremover undgå at blive tvangsaktiveret og i stedet komme i frivilligt arbejde. Men det frivillige arbejde kommer med forpligtelser.

Sådan lyder et forslag fra beskæftigelses- og integrationsborgmester i København, Anna Mee Allerslev (R), som tror, at man dermed kan få flere svage i arbejde, end den nuværende tvangsaktivering formår.

Hun understreger dog, at de ledige skal leve op til aftalen på samme måde, som hvis de var i aktivering.

"Det er klart, at hvis man har indgået en frivillighedsplan, som jo er en aftale mellem kommunen og den ledige, så skal man også følge den aftale," siger Anna Mee Allerslev til Newspaq.

Hvis ikke den ledige følger frivillighedsplanen, bliver vedkommende sanktioneret og kommer til at indgå i den traditionelle aktivering igen, understreger hun.

Det frivillige arbejde skal udføres i samarbejde med frivillige organisationer og bliver kun tilbudt ledige i den såkaldte matchgruppe 2. Tilbuddet skal skræddersyes til den enkelte, forklarer Anna Mee Allerslev, som tror, at især ledige indvandrere vil kunne drage nytte af det.

"De skal lære, hvad det vil sige at være på et dansk arbejdsmarked. De skal lære, hvad det vil sige at komme til tiden og melde sig syg, hvis man er syg. Heldigvis er de ikke så svage, at de skal på førtidspension", og derfor er det en bedre måde at hjælpe de ledige på, end vi kan ellers," siger Anna Mee Allerslev til Newspaq.

SF og Dansk Folkeparti er umiddelbart positivt indstillet over for forslaget.