Børn fra busulykke får psykologhjælp
Der er hjælp klar til alle, der var involveret i gårsdagens voldsomme ulykke. Foto: Jens Dresling / POLFOTO
Børnehaven, der i går var involveret i en busulykke, åbner i dag med ekstra støttepædagoger og psykologer til stede.

Østerfælled Børnehus fra Østerbro i København, der i går var involveret i en voldsom ulykke, er klar til at passe børn igen i dag.

Men der er ikke tale om, at hverdagen igen er startet. Det fortæller pressechef for Børne- og Ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune, Casper Dall, til Newspaq.

"Dagen i dag forløber på den måde, at der er ekstra personale i form af krisepsykologer, og ekstra personale i form af fast vikarer, der kender børnene, så det er kendte ansigter, de møder," fortæller han.

Og det bliver ikke kun i dag, at der vil være hjælp til både børn, forældre og personale der måtte have brug for det, fortæller han.

"Det er nu kommunens opgave at få en så normal hverdag igen, så hurtigt som overhovedet muligt. Men institutionen vil få den fornødne hjælp, så længe de ønsker det. Det er heller ikke til at sige, hvornår udflytterdelen af børnehaven starter op igen," fortæller han med henvisning til, at børnehaven til daglig kører en del af børnene til Nordsjælland, hvor de opholder sig udendørs.

Det var netop på vej derfra, at ulykken skete sent i går eftermiddags.

Det er ikke kun de direkte involverede i ulykken, der for den hjælp de har brug for. Det redningspersonale, der deltog i aktionen, vil også få mulighed for at få vendt den voldsomme hændelse.

Det fortæller Pernille Hvolbøl, der er koordineringschef hos Hovedstadens Akutberedskab til Newspaq.

"Vi holder et debriefing for at tale med hinanden og høre om der er nogle, der brænder inde med noget. Det bliver vagtcentralen, reddere og læger imellem, der skal snakke om hvordan det gik, og om der var noget, der kunne være gjort anderledes. Er der nogle. der har behov for yderligere hjælp, så får de det," siger hun.