Bank skal lære skoleelever om lån
Efter et testforløb i Sønderborg udvider Sydbank nu tilbud om undervisning i privatøkonomi til folkeskolen. Foto: Sydbank / Presse
Samtlige skoler i Syddanmark skal modtage undervisning af bankansatte.

Skoleelever skal nu til at lære om lån og overtræk.

Det er Region Syddanmark, der som indfører, at ansatte fra Sydbank skal undervise i dyre forbrugslån og budgetter, skriver JydskeVestkysten.

"På den måde kan vi undgå den der negative linje, som mange havner i, hvor de kommer galt afsted og havner i RKI og i allerværste tilfælde i Luksusfælden, og hvad vi ellers ser i medierne," siger Regionsdirektør for Sydbank i Haderslev, Henning Danielsen Dam til Newspaq.

I første omgang er det samtlige skoler i Sønderborg Kommune og ungdomsuddannelserne i Haderslev, der vil få en bankmand som lærer.

Det sker på baggrund af efterspørgsel fra lokale skoler, efter at det den seneste tid har stået klart, at stadig flere unge havner i RKI.

Kundechef Kim Juul Pedersen fra Sydbank i Sønderborg fortæller til JydskeVestkysten, at banken efter testforløb på to skoler i regionen har udarbejdet undervisningsmateriale, der bliver tilgængeligt for bankens øvrige afdelinger.

"Vi vil gerne vise synlighed," forklarer han til avisen og tilføjer:

"Og så vil vi gerne tage del i en samfundsopgave. Vi har kun de bedste intentioner om at få de unge godt på vej i livet."