Alexandra om Margrethes demens-nyhed: Modigt

Det er hårdt, når der er sygdom i familien, siger grevinde Alexandra om prins Henriks demens.
Grevinde Alexandra og prins Henrik ses her sammen til fodbold i Nantes i Frankrig i juli 1998.
Grevinde Alexandra og prins Henrik ses her sammen til fodbold i Nantes i Frankrig i juli 1998. Foto: Erik Luntang/Scanpix/arkiv

Grevinde Alexandra støtter sin tidligere svigermor, dronning Margrethe, der 6. september i en pressemeddelelse åbent fortalte, at hendes mand gennem 50 år, prins Henrik, lider af demens.

Ugebladet Se og Hør mødte grevinden i Tivoli, hvor hun var til premieren på Alvin Ailey American Dance Theater.

- Det er selvfølgelig hårdt, når der er sygdom i familien. Jeg synes, det er en modig beslutning, sagde 53-årige Alexandra om dronningens udmelding.

I pressemeddelelsen meddelte dronning Margrethe blandt andet:

"I forlængelse af et længere udredningsforløb og senest en række undersøgelser foretaget i løbet af sensommeren har et specialistteam ved Rigshospitalet nu konkluderet, at Hans Kongelige Højhed Prins Henrik lider af demens".

"Diagnosen indebærer en svækkelse af Prinsens kognitive funktionsniveau. Omfanget af de kognitive svigt er ifølge Rigshospitalet større end forventeligt for Prinsens alder og kan ledsages af forandringer i væremåde, reaktionsmønstre, dømmekraft og følelsesliv og dermed også påvirke samspillet med omverdenen".

Diagnosen ændrede ikke på prins Henriks ønske om ikke, at blive begravet ved siden af dronning Margrethe i det 29 millioner kroner dyre gravmonument i Roskilde Domkirke.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.