Alenemor med handicappet datter får frataget julehjælp
Elisabeth håber meget, at hun kan få lov at beholde sin julehjælpe fra i år og forrige jul uden at blive modregnet i kontanthjælp. (Foto: Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix (modelfoto))
Det var ikke længe, kontanthjælpsmodtageren Elisabeth kunne glæde sig over sin julehjælp, før kommunen meddelte, at den ville tage julehjælpen fra hende.

46-årige Elisabeth vil bare gerne give sin 17-årige fysisk og psykisk handicappede datter en hyggelig jul med lidt julegaver.

Og lykken tilsmilede hende da også, da hun i slutningen af november fik tildelt julehjælp på 2.000 kroner af Ølgod El-Fond.

Men lykken varede kort, for i starten af december fik den enlige mor, der er på kontanthjælp, et brev fra Fredensborg Kommune i Nordsjælland. I brevet stod, at de 2.000 kroner vil blive modregnet hendes månedlige ydelse i januar. Det skriver Politiken.

- Jeg fik helt vildt dårlige nerver, da jeg læste det, siger Elisabeth til Politiken.

Hun har været på kontanthjælp de seneste fem-seks år på grund af blandt andet en depression og har et rådighedsbeløb på 2.000 kroner om måneden.

Og Elisabeth kunne ikke nøjes med at blive modregnet de 2.000 kroner for årets julehjælp. Hun fik også et brev om, at hun skal betale kommunen 2.000 kroner, fordi hun også modtog julehjælp forrige år.

LÆS OPDATERINGEN HER: Enlig mor kan ånde lettet op: Får lov at beholde julehjælp

Tale om en fejl

Fredag var det ikke muligt for Politiken at få en kommentar til citat fra Fredensborg Kommune, men kommunen har forklaret til avisen, at de ifølge loven er forpligtet til at modregne beløbet i Elisabeths kontanthjælp, fordi julehjælpen er blevet indberettet som indkomst.

Hvis det er tilfældet, er der ifølge bestyrelsesformand hos Ølgod El-Fond, Ole Christiansen, sket en fejl, og det er han rigtig ked af.

- Hvis pengene bliver modregnet kontanthjælpen, så er der jo ikke nogen mening i at uddele julehjælp, siger han til Politiken.

Fredensborg Kommune går på juleferie fredag, og derfor håber Elisabeth på et mirakel. Hun behøver ikke en stor og flot juleaften. Hun vil bare gerne have en dejlig jul med sin datter.

Elisabeth ønsker over for Politiken ikke at stå frem med efternavn, men hendes identitet er kendt af redaktionen.

via Listen To News