Akademikere skuffede over ungepakke
Ledigheden blandt nyuddannede akademikere er rekordhøj, og regeringen gør ikke nok, lyder kritikken fra både Djøf og AC. Foto: Colourbox
Regeringen skal sætte flere sejl til i forbindelse med problemerne med de unges arbejdsløshed, lyder det fra landets akademikere.

Kom nu op på en større klinge.

Landets akademikere er ikke imponeret over regeringens ungepakke på 635 millioner kroner, som skal komme den høje ungdomsarbejdsløshed til livs.

- Regeringens ungepakke er desværre for uambitiøs, siger formand for Akademikernes Centralorganisation, AC, Erik Jylling, der repræsenterer 210.000 medlemmer i 23 forbund.

Regeringen har i dag offentliggjort deres bud på en ungepakke.

For akademikernes vedkommende indeholder pakken to tiltag: De tidligere annoncerede ekstra midler til videnpilotordningen samt en indlemmelse af akademikere i jobrotationsprojekter.

- Vi har rekordhøj og fortsat stigende dimittendledighed. I forhold til det foreslår regeringen 110 ekstra videnpiloter i 2013 samt muligheden for en række jobrotationsprojekter, der ikke er velegnet for akademikerarbejdsmarkedet. Vi har behov for at komme op på en større klinge i forhold til problemernes omfang, siger Erik Jylling.

Samme melding kommer fra juristernes og økonomernes forbund, Djøf.

- Det er godt med jobrotation, som akademikerne helt sikkert også vil få gavn af, men det er vigtigt, at fokus ændres fra at være opkvalificering på det offentlige arbejdsmarked til at have større fokus på den private sektor, siger Lisa Herold Ferbing, formand for Djøf.

Ligesom AC ønsker Djøf at udvide videnpilotordningen i langt større skala. Samtidig skal dialogen med erhvervslivet styrkes.

- Flere penge i diverse puljer er nødvendigt, men slet, slet ikke tilstrækkelig. Virksomhederne kender ikke ordningerne og bruger dem ikke automatisk. Vi vil gerne advare Christiansborg-politikerne mod at tro, at nye penge i en pulje i dag får virksomhederne til at reagere i morgen. Det sker ikke, siger Lisa Herold Ferbing.