Advarede Breivik om massakren på Utøya?
En kvindelig regeringsansat har fortalt politiet, at hun i marts sidste år modtog et telefonopkald fra mand, der skældte regeringen ud, talte om et manifest og om at skyde AUF'ere. Foto: AP/POLFOTO/arkiv / POLFOTO
Indrømmer, at han ringede til regeringens hovedkvarter. Det sker efter medarbejder har fortalt om opkald i marts, hvor mand truede AUF'ere.

I marts sidste år ringede en mand til omstillingen i den norske regeringensbygning og fortalte, at han ville skyde unge fra den socialdemokratiske ungdomsorganisation, Arbeidernes Ungdomsfylking.

Nu indrømmer den terrorsigtede Anders Behring Breivik, at han på et tidspunkt under planlægningen af sine terrorhandlinger ringede dertil. Det skriver VG Nett.

Men ifølge Breiviks forsvarer, Geir Lippestad, hævder hans klient, at han kæmper for at huske meget mere end det.

"Han siger, at han har ringet til ministeriet, men siger, at han ikke kan huske, hvad indholdet af samtalen var, og at han ikke kan huske præcis, hvornår han ringede. Han husker dog, at dette skete under planlægningen," sagde Lippe City til avisen.

På mandag møder Breiviks forsvarer og medarbejdere med politiet til at kræve ny efterforskning i sagen for at klargøre hvem, der ringede til ministeriet.

"Vi ønsker, at de sikrer bevismaterialet, og at vi også får adgang til det materiale," sagde Geir Lippestad VG Nett.

Ifølge avisen er det ikke fredag ??eftermiddag lykkedes at komme i kontakt med politiets advokater i sagen eller at få bekræftet oplysningerne af Oslo Politi.

Sagen ruller efter en medarbejder i regeringens hovedkvarter under en politiafhøring har forklaret, at hun modtog et telefonopkald fra en mandlig person, der skældte ud på regeringen, statsminister Jens Stoltenberg og tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland.

Desuden sagde manden noget om at skyde AUF'ere, altså de politisk aktive unge socialdemokrater, ligesom han også talte om et manifest.

Den 22. juli 2011 skød og dræbte massemorderen Anders Behring Breivik 69 mennesker på den norske ø Utøya under en AUF-sommerlejr. Han stod også bag et bombeattentat i Olso centrum, hvor flere regeringsbygninger blev sprængt i luften, og otte mennesker døde.