Årets mest læste: Tømrermester i chok, en oprørt Joan Ørting og vrede sygeplejersker
Sexologen Joan Ørting, sygeplejerskerne Line Axelsen og Lise Müller samt tømrermesteren André Boas var blandt kilderne i de mest læste historier på Avisen.dk i år. (Foto: Fotos: Avisen.dk og Simon Skipper/Scanpix)
En vred Joan Ørting var årets mest læste historie på Avisen.dk.

En kendt sexologs oplevelse som bisidder, en tømrermester i chok, to sygeplejersker med markante meninger og en vred borger. 

De fem personer udgør tilsammen Avisen.dk's mest læste artikler.

Læs eller genlæs alle historierne her: 

1. Joan Ørting raser efter møde som bisidder: "Jeg havde lyst til at skrige af magtesløshed"

Den kendte sexolog var bisidder til et møde hos Statsforvaltningen. Og det slog Joan Ørting helt ud. Hun oplevede et system, som hun ikke troede fandtes:

- Jeg havde lyst til at skrige af magtesløshed, fordi sagsbehandlerne var så inkompetente og uforberedte, sagde hun i artiklen.

Læs den her.

2. Rasende sygeplejerske til politikere: "Hvad bilder I jer egentlig ind?"

Line Axelsen var mildest tal oprørt, da politikerne på Christiansborg stemte for at fastholde et produktivitetskrav på to procent:

"Hvad bilder I jer egentlig ind? Man skulle tro, at I aldrig har haft kontakt til sundhedsvæsnet – eller kender nogen, der har. I hvert fald ikke det offentlige sundhedsvæsen. Men hvorfor skulle I nu også sidde der, når jeres fine lønninger med lethed kan købe jer adgang på privathospitalerne?" skrev hun i et blogindlæg.

Læs det her.

3. Sygeplejerske: Fjerne frokostpausen? Bring it on!

Lise Müller fortalte i et blogindlæg, at hun var klar på at teste arbejdsgivernes på idéen om at fjerne den betalte frokostpause:

"Hvis de stadig ikke har forstået, at den arbejdsgiverbetalte frokostpause simpelthen er med til at få afdelingen til at hænge sammen, så må de lære det på den hårde måde, når vi alle forlader afdelingen i 29 minutter for at holde et velfortjent hvil og få noget frokost," skrev hun i blogindlægget.

Læs det her.

4. Tømrermester i chok før TV 2-program: Jeg blev ført bag lyset

Tømrermester André Boas var langtfra glad for at se sig selv i tv-programmet 'Danmark mod Østeuropa', da det rullede over skærmen i januar:

- Det her kan jo lægge mit firma ned. Jeg føler mig simpelthen voldtaget, sagde han i artiklen.

Læs den her.

5. Bo raser: Alle danskere burde nedlægge arbejdet!

Danske lønmodtagere bør strejke for at vise deres utilfredshed med regeringens planer om at hæve pensionsalderen, fortalte borgeren Bo Møller Nielsen til Avisen.dk:

- Det er urimeligt, at de kan sidde inde på Christiansborg og mele deres egen kage, mens vi andre skal arbejde, til vi ikke kan mere, sagde han i artiklen.

Læs den her.

via Listen To News