Politiet skal afhøre Kamal Qureshi

Danmark

Kriminalpolitiet skal afhøre SF s folketingsmedlem Kamal Qureshi, der er blevet anmeldt for bedrageri efter at have skrevet under i falsk navn

SF s folketingspolitiker Kamal Qureshi skal afhøres af politiet. Han blev onsdag meldt til politiet for bedrageri efter at have sendt en række mails, hvor han underskrev sig som Oliver .

Mailene blev sendt til en studerende, som skulle leje et værelse hos politikeren.

Men navnet Oliver er identisk med navnet på den udlejer, som ejer Kamal Qureshis herskabslejlighed. Det fik den studerende til at tro, at han kommunikerede med ejendommens egentlige udlejer.

Der er ikke rejst sigtelse mod Kamal Qureshi, men politiet er nu gået i gang med at efterforske sagen, siger vagtleder ved Station City i København Gunnar Nørager:

»Vi har fået en anmeldelse, og den skal vi nu efterforske.«

Men vil det sige, at Kamal skal afhøres?

»Vi har selvfølgelig set, hvad han har udtalt til medierne, men det er jo ikke nok. Jeg går meget stærkt ud fra, at vi skal have en snak med ham og andre vidner i sagen,« siger Gunnar Nørager. Han understreger, at Kamal Qureshi ikke får særbehandling af politiet, for-di han er politiker.

»Det ændrer ikke noget, at han er kendt. Hvis der er en overtrædelse, så rejser vi en sigtelse. Man skal ikke udgive sig for at være en anden end sig selv. Men det er alt for tidligt at sige noget om endnu,« siger Gunnar Nørager. Nyhedsavisen har forgæves forsøgt at få en kommentar til sagen fra Kamal Qureshi.

Over for Ekstra Bladet erkender politikeren dog at have benyttet et andet navn end sit eget »for at bruge et navn, som ikke rigtig virker kendt.« Der var ingen hjælp at hente hos kollegerne hos SF s folketingsgruppe på Christiansborg, som i går vedtog en udtalelse, som tog afstand fra Qureshis brug af falsk navn.

Kendte

Cruise frygter Corona

Flygter fra Italien