Dansk sangstjerne får internationalt superjob

Underholdning
Det er et af verdens største musikforlag, den danske sanger og sangskriver Basim fra i dag kan kalde sin arbejdsgiver. Her skriver man blandt andet sange til Katy Perry. (Foto: Foto: Scanpix, Reuters, Shannon Stapleton)

Den danske X factor-deltager har fået en stor drøm opfyldt: Han skal skrive sange til andre kunstnere.

Det er et af verdens største musikforlag, den danske sanger og sangskriver Basim fra i dag kan kalde sin arbejdsgiver.

Den kun 20-årige sanger har nemlig underskrevet en international forlagsaftale, der betyder, at han giver afkald på alle rettigheder til sange, som han skriver til både sig selv og andre.

Til gengæld får han mulighed for at skrive masser af musik til andre artister, og de næste par år skal han rundt i forskellige studier i hele verden og dele ud af sit talent.

- Det er et kæmpe skulderklap, siger Basim til Ritzau.

- Jeg håber og regner med, at det betyder, at man snart kan høre hits rundt omkring i verden, som jeg har skrevet, siger han.

Det er ikke små stjerner, han nu kan kalde sine kolleger. Navne som Dr. Dre, Bruno Mars, Eric Clapton, Katy Perry har ligeledes aftale med selvsamme selskab.

Hvem der kommer til at synge Basims sange er dog endnu uvist. Og selvom de store navne som Rihanna og Neyo og Chris Brown lyder spændende i Basims ører, så er det ikke det, der er det vigtigste.

- Det betyder ikke så meget, hvem der kommer til at synge mine sange. Det, der betyder noget, er, at det er gode sange. Så skal de nok ende hos de rigtige mennesker, siger han.

Det sidste års tid har Basim skrevet mange sange i blandt andet USA sammen med produceren Cutfather, og det er til dels disse sange, der danner grundlaget for denne aftale.

- Jeg er utroligt glad for, at Basim har valgt Warner/Chappell Music til at varetage sine rettigheder som sangskriver.

- Basim har, siden han kom frem for fem år siden, været igennem en spændende udvikling, som, vi har stor tiltro til, vil fortsætte positivt i de kommende år, siger Lars Sjelle, der er Creative Manager hos Warner/Chappell Music Denmark.

Basim har modtaget et forskud fra selskabet, der gør, at han kan koncentrere sig om sangskrivningen i foreløbigt tre år.

Planen er nu ifølge Warner/Chapell Music at lancere Basim udenfor Danmark og få musikken udgivet rundt omkring i verden.

Basim udkommer i første omgang med en EP herhjemme på fredag, hvor det er præcis fem år siden, han første gang optrådte live i X Factor.

/ritzau/