Vælgerne dømmer Løkke ude

Danmark
Vælgerne tror ikke på genvalg til statsministeren. Selv blandt Venstre-vælgere tror kun godt halvdelen på, at Lars Løkke Rasmussen fortsætter på posten efter næste valg. (Foto: Foto: Statsministeriet )

To ud af tre danskere tror ikke, at landets statsminister hedder Lars Løkke Rasmussen efter næste valg.

To ud af tre danskere forventer, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) taber det næste folketingsvalg.

Det viser en måling, som Analyse Danmark har foretaget for Ugebrevet A4.

Meningsmålingen afslører, at vælgerne ikke har tiltro til, at Lars Løkke Rasmussen er den bedste til at forbedre velfærden og skabe nye job.

Her peger 27 procent på Socialdemokraternes leder Helle Thorning-Schmidt, mens 14 procent peger på Lars Løkke Rasmussen som den, der vil arbejde hårdest for at forbedre velfærden.

Selv blandt Venstre-vælgere tror kun godt halvdelen på et genvalg til Lars Løkke Rasmussen.

Heller ikke De Konservatives og Dansk Folkepartis vælgere er ligefrem optimister. Her svarer blot 35 procent i begge partier ja til, at de forventer at se Lars Løkke i statsministerstolen efter næste valg, som kommer om senest et år.

Politisk kommentar på Avisen.dk, Elisabet Svane, der netop har været til landsmøde i Venstre, er ikke overrasket over målingen.

"Lars Løkke er trængt. Venstre er trængt, og målingen understreger kun det, som man har kunnet fornemme på landsmødet. At de ikke selv tro på det," siger hun til Newspaq.

Ifølge Elisabet Svane er Lars Løkkes problem, at han er 'manden i maskinrummet' snarere end 'manden ved roret'.

"Det er ikke lykkedes Lars Løkke at overbevise hverken sine egne medlemmer eller vælgere om, at han er den rette mand til magten. Han er mere den, der udformer politikken end ham, der skal stå i spidsen," siger hun.

Nyheder

Drab i Fredericia: 

Politiet zoomer ind

to mænd