75-årige Kirsten er hjemmepleje-vikar: Arbejde forynger og giver liv
Genrefoto. Foto: Shutterstorck/Iris/Scanpix
Kirsten Karlsson på 75 år fra Ærø hjælper stadig til som vikar hos den lokale hjemmepleje. Det vil hun blive ved med.

Kirsten Karlsson fra Ommel på Ærø er 75 år gammel. Og hvor andre måske nyder deres otium i den alder, hjælper Kirsten Karlsson fortsat til hos øens hjemmepleje. Det skriver Fyns Amts Avis.

I det meste af sit liv har hun været sygeplejerske og hjemmesugeplejerske, og selvom alderen kun bliver højere, har hun ikke tænkt sig at stoppe lige forløbig.

- Jeg elsker mit arbejde, og jeg er virkelig glad for at blive brugt. Det forynger og giver liv. Jeg har aftalt med dem (ældre- og sundhedsområdet, red.) at de bare skal sige til, hvis de synes, at jeg er blevet for gammel. Og ellers har jeg sagt til dem, at jeg går på pension, når jeg fylder 80, siger Kirsten Karlsson til Fyns Amts Avis.

Kirsten Karlsson blev uddannet sygeplejerske i 1965. I 1975 flyttede hun sammen med sin daværende mand til Stockholm. I dag bor hun halvt i den svenske hovedsted og halvt på Ærø. Hun er på Ærø i sine ferier, og det er der, hun hjælper til med vikarjobs i hjemmeplejen. Hun har således både været på vagter i deccember og januar måned.

Artiklen hos Fyns Amts Avis kommer samme dag, som et debatindlæg i Børsen. Her peger plejehjemsejer May Bjerre Eiby på, at pensionsalderen for sosu'er skal op. 

Kravene er øget

Efter de mange år som hjemmesygeplejerske kan hun godt mærke, at tiderne skifter. Dokumentationskravene bliver større, og det kan være en udfordring.

- Jeg kan godt mærke, at der er kommet flere krav til hjemmesygeplejerskerne. Kommunen har for eksempel næsten lige fået et nyt it-system, og det kan jeg ikke finde ud af at bruge. Så mine kollegaer er søde at dokumentere for mig, når jeg har været på vagt, siger Kirsten Karlsson til Fyns Amts Avis.

Hun fortæller, at der er et godt samarbejde blandt de ansatte i Ærø Kommunes hjemmepleje. Det er godt, synes Kirsten Karlsson, for det er afgørende, at man har kærlighed til sit arbejde.

Og selvom hun aldersmæssigt er jævnbyrdig med flere af de borgere, hun agerer sygeplejerske for, er der ikke nogen, der siger noget til det.

- Det siger de ikke noget til. Det er nok mest mig, der laver fis med det. Så siger jeg noget i retning af: "Så kommer den gamle igen". Eller "nu er den gamle kommet ud af garderobeskabet igen", siger Kirsten Karlsson til Fyns Amts Avis.