6.000 par hænder forsvundet fra børneomsorgen

Antallet af pædagoger og pædagogmedhjælpere er blevet reduceret med mindst 6.000 stillinger siden 2010.
Færre pædagoger betyder mindre velfærd til børnene, lyder det fra BUPL.
Færre pædagoger betyder mindre velfærd til børnene, lyder det fra BUPL. Foto: Colourbox

På hovedkontoret i pædagogernes fagforening (BUPL) har man foretaget en optælling af, hvor mange pædagogstillinger, der er forsvundet de senere år.

I 2010 var antallet 994, mens der i 2011 blev nedlagt 899 stillinger. Dertil kommer, at 400-500 er gået ned i tid, og at der er kommet op mod 5.000 færre pædagogmedhjælpere, skriver Politiken.

"Det giver ganske enkelte ringere kvalitet, og børnene mærker det direkte," siger BUPL's formand, Henning Pedersen, til Politiken.

I Kommunernes Landsforening (KL) forklarer man udviklingen med, at man blandt andet har skåret i ledelsen i mange dagsinstitutioner.

"Og så er det klart, at vi står midt i en økonomisk genopretningsplan, som alle kommuner skal bidrage til. Så der er ikke penge til at ansætte flere, derfor må vi gøre tingene anderledes," siger formand for kultur- og børneudvalget i KL, Jane Findahl, til Politiken.

Regeringen har ellers afsat en halv milliard på finansloven til daginstitutionsområdet, men de penge er først til rådighed i 2013 og kan i øvrigt ikke kompensere for de stillinger, der allerede er forsvundet.

Kilde: Politiken

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.