3F-formand: Hvad fabler Løkke om?

Statsminister Lars Løkke Rasmussens udmelding om, at Venstre er et moderne arbejderparti får ingen opbakning i fagbevægelsen.
3F-formand Poul Erik Skov Christensen mener, statsministeren burde holde sig for god til at kalde sig 'arbejderparti'.
3F-formand Poul Erik Skov Christensen mener, statsministeren burde holde sig for god til at kalde sig 'arbejderparti'. Foto: 3F.dk

Vås, sludder, pladder.

Sådan lyder de ord, 3F-formand Poul Erik Skov Christensen hæfter på statsministerens opsigtsvækkende udmelding i dag.

Til Berlingske Tidende siger Lars Løkke Rasmussen (V), at Venstre er et moderne arbejderparti, fordi partiet "påskønner den dansker, som yder en indsats."

"Det er jo fuldstændig ude i hampen. Jeg har mødt tusindvis af mennesker i de seneste uger. Og ikke en eneste af dem har givet udtryk for, at de synes, Venstre er et arbejderparti," siger Poul Erik Skov Christensen til Newspaq.

Han mener bestemt ikke, regeringens tilbagetrækningsreform med Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre berettiger Lars Løkke Rasmussen til at kalde sig formand for et arbejderparti.

"Det er det jo ikke i realiteten, når man ser på, hvad de har lagt op til at beslutte. En halvering af dagpengeperioden, de gør det vanskeligere for folk at være medlem af en arbejdsløshedskasse og lægger op til at fjerne efterlønnen. Og det fordi, at der skal uddeles skattelettelser. Det er ikke arbejderpolitik. Sådan en gang pladder," siger 3F-formanden.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.