27-årig idømt forvaringsdom for drab på politibetjent
Foto: Privat
Den 27-årige gerningsmand er i Retten i Glostrup fredag blevet idømt en forvaringsdom.

Drabet på hundefører Jesper Jul den 6. december i fjor ender med en forvaringsdom til en 27-årig mand.

Det slår Retten i Glostrup fast fredag.

Den dømte, Mikkel Starsø Renard, skød den 43-årige politiassistent ned i en indkørsel til Albertslund Politigård. Betjenten var lige mødt og stod ved siden af sin hundepatruljevogn.

I en mentalundersøgelse, som anklager Dorthe Vejsig læste op i retten, er den dømte blevet vurderet til at være til fare for andre personers liv eller helbred.

Det er begrundelsen for forvaringsdommen, lyder det i retten.

- Det er særligt alvorligt, hvis det er en politimand, der er blevet dræbt, som det er i denne sag, siger retsformand Katrine Eriksen.

- Det er en kynisk nærmest likvidering af en fuldstændig tilfældig politimand, der stod med ryggen til og blev skudt ned, siger hun.

Frustrationer over ikke at få udstedt en tilladelse til at tage sit våben med ud fra en skydeklub - en såkaldt bæretilladelse - ligger ifølge Mikkel Starsø Renard til grund for nedskydningen.

Politibetjenten afgik ved døden, dagen efter at han blev skudt på klos hold.

Skuddet ramte den 43-årige i hovedet, men Mikkel Starsø Renard har under tirsdagens retsmøde fastholdt, at han sigtede mod brystet.

Men den forklaring fandt retten ifølge dommer Katrine Eriksen usandsynlig. Retten fandt det i stedet bevist, at Renard havde planlagt drabet.

Aftenen inden nedskydningen af Jesper Jul stjal den 27-årige en kaliber 22-pistol af typen Hammerli 2085 i Rødovre Skytteforening.

Det var den pistol, som han havde med til politigården den tidlige decembermorgen.

Våbentyveriet indgår ligeledes i den dømtes forvaringsdom.

Mikkel Starsø Renard vælger at anke dommen til frifindelse i forhold til, hvad han tidligere har erkendt, lyder det fra mandens forsvarer, Ulrik Sjølin Pedersen.

Den 27-årige erkender at have skudt betjenten, men mener, at der er tale om grov vold med døden til følge. Han erkender ligeledes våbentyveri.

Nu er det op til Landsretten at udmåle en straf. Indtil da forbliver Mikkel Starsø Renard varetægtsfængslet.

/ritzau/