231 skoler forsvinder efter sammenlægninger
Der kommer til at være flere elever i klasserne efter sommerferien. Foto: Colourbox
Hver syvende skole i landet forsvinder henover en toårige periode, viser opgørelse fra KL.

Når det nye skoleår ringer ind på landets folkeskoler i august, kommer eleverne til at have flere klassekammerater, og mange vil skulle starte på en ny skole.

En opgørelse fra Kommunernes Landsforening viser nemlig, at mere end hver syvende skole er blevet lukket som følge af skolesammenlægninger set over en toårig periode. Det drejer sig om i alt 231 folkeskoler. Det skriver Jyllands-Posten.

Kommunernes Landsforening forudser, at tendensen vil fortsætte.

Kommunerne vil i 2013 svinge sparekniven for at barbere 700 millioner kroner af skolernes budget - en del af en større spareplan på i alt 3,3 milliarder kroner.

Nedskæringerne har gjort forældre bekymret, skriver JP.

"Når man slår skoler sammen og rykker rundt på eleverne, er det alene en øvelse, der skal bringe elevtallet så tæt som muligt på de maksimale 28. Og det er alt for mange," siger Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening, til Jyllands-Posten.

Kommunernes formand mener til gengæld, at sammenlægningerne er en bedre løsning i det lange løb.

"Det er en meget markant omlægning, hvor klasser med 8-10-12 elever forsvinder og erstattes af klasser med 20-25 elever. Det gør ondt, men når sårene er slikket, giver det bedre undervisning," siger Jan Trøjborg (S), formand for Kommunernes Landsforening.

Kilde: Jyllands-Posten