15.000 biler strander i kraftigt snefald i franske alper
De franske myndigheder har oprettet krisecentre i 12 byer efter kraftigt snefald i de franske alper. Foto: Colourbox/free
En meldes dræbt efter voldsomme snemasser i det østlige Frankrig. I den nordlige del af landet raser en storm.

Tusindvis af bilister er lørdag blevet fanget i deres køretøjer, efter at der er faldet store snemængder i de franske alper.

De franske myndigheder har således oprettet krisecentre i mindst 12 byer, efter at 15.000 biler blev fanget i snemasserne. De berørte steder er ifølge nyhedsbureauet dpa blandt andet Albertville, Chambéry, Moutiers og Aix-les-Bains.

De store snemængder kommer samtidig med, at feriegæster enten er på vej til eller fra skisportssteder i de franske alper.

En meldes omkommet under uvejret. En 27-årig mand kørte sin bil ned i en kløft i bjergområdet Belledonne, som ligger omkring 29 kilometer nord for Alpe d'Huez i det østlige Frankrig.

Frankrigs indenrigsminister, Bernard Cazeneuve, opfordrer i en meddelelse bilister til at "udvise stor forsigtighed"", og hvis man kan udsætte sin rejse, skal man gøre det, lyder det fra ministeren.

I det nordlige Frankrig er det ikke sne, men stærk blæst, der giver problemer.

En storm med vindstød på op mod 160 kilometer i timen har tvunget havnen i byen Calais, der ligger ved Den Engelske Kanal, til at lukke. Bilfærgerne til og fra Storbritannien er blevet aflyst.

/ritzau/AFP